• Túlsúlyos szülők gyermekei lehetnek átlagos testsúlyúak?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        edves Tisztelt Irinyi-Barta Tünde! Azt szeretném megkérdezni,mint a kérdésem címében is írtam,hogy túlsúlyos szülők gyermekei lehetnek átlagos testsúlyúak vagy a genetikai kódjuk miatt ha nem is túlsúlyosak,de plussz kiló felesleggel kell számolniuk? Azt tudom hogy oda figyelve a táplálkozásban arra is hogy miből és mennyit esznek döntően befolyásolja és ezt már többször megakartam kiérdezni,mert az édesapám hosszú évek óta 100 kg felett van és az édesanyám is hasonló testalkatú,ezért aggódom magam és az ikertestvérem miatt is. Várom Őszinte Mély Tisztelettel és Nagy Türelemmel Szíves Válaszát.: Gábor

        Irinyi-Barta Tünde válasza a túlsúly öröklődése témában

        Kedves Gábor! Nem, kutatások szerint a genetika szerepe minimális (1% körüli) az emberi elhízás betegség kialakulásában. Ellenben a gyermekkorban látott szülői szokások, helytelen étkezési magatartás, mozgásszegény életmód már nagymértékben hozzájárulnak a későbbi túlsúly kialakulásához. Meg lehet előzni rendszeres testmozgással, aktívabb életmóddal, egészséges és mértéktartó étrenddel. Tisztelettel minden jót kívánok: Irinyi-Barta Tünde


        Kérdés: 2020. július 15., 01:04; Megválaszolva: 2020. július 22., 12:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.