• Mit tehetnék?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Van egy 7 éves fiam, aki nem nálam nevelkedik. Kéthetente péntek estétől vasárnap estig láthatom. Állítólag ebben a 2 napban én hizlalom el (szerintük). Májusban lesz 7éves és 58 kg.Koraszülött volt, 7 hónapra született 1, 70-nel, 4 éves koráig nálam volt és egy normális testalkatú gyermek volt, nagy mozgásigénnyel (ami most is megvan). Megvan kötve a kezem, mert ha szólok a kicsin "csattanik", nem tudom, hogy mit találjak ki, még mielőtt a fiam egészsége tönkre megy. A kövérséget bizonyos fokig örökölheti, mert az apja sem vékony......, lelki alapon is nassolhat, mert ellenem húzzák. Nem szeretném, hogy lelkiekben jobban sérüljön, azért kellene valami olyasmit találnom, amit esetleg az "apuci" is elfogad, valami innivalóra, vagy hasonlóra gondoltam.... A két "nagykorú" lányommal ilyen problémám nem volt.(Az Ő apukájuk már nincs velünk.)

        Svábhegyi Gyógyintézet válasza a túlsúly témában

        Kedves Kérdező!

        Nyilvánvalóan nagyon túlsúlyos a kisfia. 7 évesen 58 kg annyira sok, hogy függetlenül attól, ki vagy mi „okozta” ezt az állapotot, feltétlenül el kell őt vinni orvoshoz! Gyermek endokrinológiai kivizsgálás lenne az első lépés. Az a véleményem, nem az a cél, hogy egymást hibáztassák volt párjával, hanem az, hogy segítsenek a közös gyermekükön, aki most elég nagy bajban van. Ha így folytatja az életét, az garantáltan nem lesz túl hosszú és egészséges: cukorbaj, magas vérnyomás, szívroham várnak rá ílyen állapotban. Életmód változásra is nyilvánvalóan szüksége lesz a gyereknek, ez magában foglalja az egészséges étkezést és a testmozgást is. Ebben együtt kell működniük a siker érdekében, javasolnám, hogy kérjék ki „semleges fél”, pl. dietetikus tanácsait!. Mellesleg jegyezném meg, hogy a kis súllyal született volt koraszülöttek fokozottan hajlamosak a későbbiekben az elhízásra, tehát lehetséges, hogy valójában egyikőjük sem rontott el semmit!

        Üdvözlettel:
        Dr. Csáki Csilla
        Svábhegyi Gyógyintézet
        www.svabhegy.eu


        Svábhegyi Gyógyintézet
        Gyermekgyógyászati partnerünk Itt kérdezhet

         Svábhegyi Gyógyintézet
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. március 13., 14:39; Megválaszolva: 2012. március 20., 21:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben: