• Szemészet téma

    Több mint TestŐr
    Tudjuk, hogy bőrünket védeni kell a káros UV sugárzással szemben, mivel napégést, felgyorsult bőröregedést és súlyosabb esetekben akár bőrrákot is okozhat. Az UV sugárzás azonban ugyanilyen káros hatással lehet szemeink egészségére is, így a szemeket és a szemkörnyéki bőrt ugyanúgy védeni kell az UV sugárzással szemben.
    Több mint TestŐr
    Szúrás, pirosság. A szemszárazság tünetei minden 8. embernél jelentkeznek. Sokat segít az aloe vera vagy a propolisz, tartósítószer-mentes szemcseppel a mellékhatások elkerülhetőek. Az őszülést a kataláz enzim csökkenése okozza, melynek speciális pótlásával újraindítható a hajszínért felelős pigmentek termelése.
    WEBBeteg
    Szemészet
    Hogyan kell tisztítani, tárolni a kontaktlencséket? Miért fontos az ápolásra vonatkozó szabályok szigorú betartása?
    Svábhegyi Gyermekgyógyintézet - Dr. Hangyál Éva, szemész főorvos
    Mobiltelefon, táblagép, asztali számítógépek. Azonkívül, hogy vonzóak a gyermekek számára, olykor szülőként is egyszerűbbnek tűnik kölcsönadni egy kis időre, hogy megnézzen rajta egy mesét, mint holt fáradtan egy közös játékkal lekötni a gyermeket. Igen, a világunk átalakult.
    Semmelweis Egyetem
    Egyre több embert érint a könnycsatorna-elzáródás, hazánkban mintegy 2000 beteg fordul orvoshoz évente ezzel az erőteljes könnyezéssel, váladékozással, a szem sarkának kipirosodásával járó kórképpel - mondta Dr. Szalai Irén.
    WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, klinikai farmakológus
    Ha Önnek kötőhártya-gyulladása (conjunctivitis) van, úgy érezheti, hogy szemében van valami, amit nem tud eltávolítani. Ébredéskor a szemhéjak összeragadhatnak a szemből folyó váladék miatt, a szem fehér része pedig rózsaszínesen elszíneződhet, és a látásélesség is romolhat.
    WEBBeteg
    Szemészet
    Hogyan válasszunk napszemüveget?
    WEBBeteg - Dr. Papp Júlia, szemész
    A bal szememmel fényfelvillanásokat láttam. Másnap reggel még mindig láttam, így elmentem szemorvoshoz. Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
    Több mint TestŐr
    Az ezüstionnal bevont tároló már maga is antibakteriális hatású, de a lencse megfelelő tisztítása is elengedhetetlen a szemgyulladások kialakulásának megelőzése érdekében. Ezek a lencsetároló folyadékok már olyan kiszerelésben is léteznek, hogy könnyedén bárhova magunkkal vihetjük őket, és akár a repülőn vagy napközben a munkahelyen is megtisztíthatjuk a kontaktlencséket a szennyeződésektől.
    Oxygen Medical
    Iskolásként néhány hét alatt kiderülhet, hogy a gyermekünk nem jól lát, de az is lehet, hogy csak hónapok múltán kezdünk gyanakodni, hogy a tanulási gondok hátterében látási problémák állhatnak.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!