Fényes homályos folt látás

Tisztelt Doktor Úr! Délután pihenés, fekvés közben főként a jobb szememnél megjelent egy homályos folt, de mindkét szememnél érzékeltem a látásnál, felkeltem, hogy elmúljon. De sokkal rosszabb lett, a bal oldalon a látótér bal oldali széle elmosódott, előre nézve nem volt olyan elviselhetetlen, homályos volt, szédülés jellegű, és olyan prizma szerű hatást keltett. Ha becsuktam a szemem, akkor is érzékeltem, főként a bal szememen erős fehér foltként, a jobbnál csak kicsit. Délután a rendőnyön beszűrődött a fény. A fehér tárgyakon a feketés foltok megjelenése gyakori, és tudom, hogy ártalmatlan dolog. Ha a saját kezemet meg akartam nézni, vagy olvasni, akkor elmosódott volt egy része, és vibrált a homályosság meg a fény hatás. A vérnyomásom rendben van, szemüveges vagyok. Lepihentem, és a forgó szédüléses jellegű szem probléma néhány perc alatt elmúlt, kb 10 perc alatt. Azt észrevettem, hogy szédülök például stressz hatására. Ön szerint ez a vaku szerű, homályos, szédülés érzés utalhat stroke előjelre , tia tünetre? A látóterem nem volt fekete, csak nagyon homályos elmosódott. Enyhe fejfájásom van, főként frontoknál. Egyéb más tünet nincs, nyáron történt labor leletek rendben vannak. Köszönöm a válaszát Tisztelettel

Dr. Cserháti Zoltán válasza szemészet témában

Kedves Hölgyem!

Nagyon nehéz kérdést tesz fel, nem tudom ezek alapján megmondani, hogy ezek a panaszok utalhatnak-e stroke-ra, de mindenképpen egy teljeskörű szemészeti vizsgálatot javasolnék - lehetőleg a területileg illetékes szemészeti szakrendelésen, minél hamarabb. A szemészeti panaszokat tekintve mindenképpen pupillatágításos és látótér vizsgálatot javasolnék. Ha van rá lehetőség, és indokolt, akkor egy ultrahang vizsgálatot is készíthetnek a szemész kollégák. Amire gondolnék az ún. hátsó határhártya leválás (amelyről ezen az oldalon bővebben olvashat), retinaleválás (ez természetesen nem a leggyakoribb és ezekből a panaszokból nagyon nehéz erre következtetni), keringési rendellenességből fakadó látászavar. Tekintettel a fejfájásra és a szédülésre is - amennyiben nem találnak semmit a szemészeten - akkor egy Neurológiai szakrendelésen való kontrollt is javasolnék. Esetleg magyarázhatja a tüneteket egy migrénes aura is. Remélem segítettem!

Kérdés: 2022. január 23., 17:13; Megválaszolva: 2022. január 30., 20:04
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Mi lehet ez a szememnél?
Tisztelt Dr. Úr! A kérdésem a következő. Mai napon vettem észre, illetőleg nem tudom mióta van (lehet mindig) , csak nem figyeltem fel rá. A...
Kis csepp Canesten került a szembe
Tisztelt Doktor Úr! Feleségem (72 éves) szemébe - véletlenül, 3 órával ezelőtt - egy kis csepp Canesten került. Viszkető szemét azonnal...
Szembetegség
Tisztelt Doktor Úr/ Nő! Körülbelül 10 éves korom óta tart ez az életemet nagyban befolyásoló betegség amire máig nem kaptam választ/diagnózist....
Szem
Jo napot! Olyan kérdéssel fordulok önhöz hogy a jobb szemem kisebbnek tűnik mint a bal! Magas vérnyomásom van amire Coverexet szedek.Semmi fájdalmat...
Mi lehet a probléma?
Tisztel Dr.Cserháti Zoltán! Olyan problémám lenne hogy azt vettem észre ha le fele nézek pl telefont akkor a bal szemem rendesen áll a jobb szemembe...