Szénanátha téma

A gyermekkori szénanátha tünetei

Allergiaközpont

Hazánkban a lakosság 20-40 százaléka szenved valamilyen allergiás betegségben, és a számok sajnos növekedést mutatnak. Az allergiás megbetegedések között is kimagasló gyakorisággal fordulnak elő a légúti allergiák.

Hűséges társak: a szénanátha és az asztma

Origin Consulting

Az allergiás nátha (szénanátha) tulajdonképpen nem más, mint az orr és az orrmelléküregek nyálkahártyájának allergiás reakció által kiváltott gyulladása.

Kérdések és válaszok az immunterápiáról

Orvostkeresek Egészségmagazin

Még javában tart az influenza szezon, de sokak számára a várva-várt tavasz is csak újabb megpróbáltatást jelent majd. Egyre többen szenvednek allergiás panaszoktól, azt azonban kevesen tudják, hogy létezik egy módszer, melynek segítségével akár véglegesen is megszüntethetők az allergiás tünetek.

Háziállat-allergia: fokozza a szénanátha kellemetlenségeit

Medipress

A Queen’s Egyetem tanulmánya szerint a kutya- vagy macskaszőr-allergia súlyosbíthatja a parlagfű-allergia tüneteit.

Milliók szenvednek tőle Magyarországon

MTI

Közel hárommillió ember szenved ma Magyarországon a szezonális szénanáthától, amely a magánélettől a munkáig az érintettek életének minden területét befolyásolja - hangzott el egy csütörtöki sajtóbeszélgetésen Budapesten.

Mire figyeljünk allergia esetében használt orrspray használatakor?

Dr.Info

Nem mindegy, hogy allergia okozta orrdugulás esetén milyen készítményt választunk. Az öngyógyszerezés helyett mindenképpen ajánlatos kikérni a szakorvos véleményét.

Allergia nap: időben el kell kezdeni a kezelést

FH

Ingyenes szűréssel egybekötött nyílt napot tartottak szombaton Szegeden. A szervezők azt szerették volna elérni, hogy a kezdődő pollenszezon előtt minél többen megvizsgáltassák magukat, és szükség esetén időben elkezdjék a kezelést.

Allergia terhesség alatt

Orvos valaszol - Dr. Csáki Csilla

Tisztelt Doktornő! Terhességem hatodik hónapjában járok és súlyos szénanáthával küzdök már három hete. Nem tudom, hogy milyen kezelést alkalmazhatok a terhesség miatt. A tünetek már szinte elviselhetetlenek. Kérem segítsen, mert már aludni sem tud