• Sugárkezelés témájú cikkek

    Orvos valaszol - Dr. Nagykálnai Tamás
    Tisztelt Doktor Úr! Prosztata daganatomra sugárkezelést kapok. A kezelés terve:22x2Gy a prosztata környéki nyirokrégiók területére, majd 8x2G a pr.-vesicula seminalis felső 1/3-a és biztonsági...
    WEBBeteg
    Emlőműtétem után sugárkezelésben részesültem. Kérdésem, hogy a sugarazás után járhatok-e gyógyfürdőbe, mert nagy szükségem lenne rá a lábaim miatt. Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdései közül.
    Orvos valaszol - Dr. Nagykálnai Tamás
    A mult honapban sajnos elvesztettem a fel mellem. A sebesz orvos egybol mell implantatumot ajanlott(szilikont), amit be is helyeztek.Tokeletesen megvagyok elegedve, de ma kiderult, hogy sugar kezelest kell folytatnom, amit nem tudnak ugy elvegezni...
    Orvos valaszol - Dr. Nagykálnai Tamás
    Tavaly novemberben egy 5mm átmérőjű daganatot távolítottak el édesanyám bal melléből, ezt követően 25 alkalmas sugárterápiát kapott, amely ezen a héten ért véget. A kérdésem arra vonatkozik, hogy milyen életmódbeli...
    Orvos valaszol - Dr. Nagykálnai Tamás
    Gerincoszlopomon lévő 16 cm-es daganat zsugorítására sugárterápiát kapok hasfalon keresztül. Kezelések után erős hasgörcsöm van. Mivel csillapítható ez?
    Orvos valaszol - Dr. Nagykálnai Tamás
    Tisztelt Dr/Ur/No! Mar irtam Onnek hangszal mutetem ellott, most tul vagyok rajta hal isten, es jobban is vagyok.Jobb oldali hangszalamon rossz indulatu daganat volt melyet jan 8.an Debreceni egyetemi klinikan meg mutottek. Most sugar kezelesre...
    WEBBeteg - Dr. Kovács Árpád, klinikai onkológus
    Napjainkra a daganatos megbetegedések a modern társadalmak egyik legkomolyabb népegészségügyi kihívásává váltak. Hazánkban évente nagyságrendileg 60-70 ezer újonnan felfedezett esettel kell számolni, és ez a szám a világ többi országához hasonlóan évről évre nő.
    WEBBeteg - B. M. , szakfordító
    Bizonyos rákbetegségek kezelése hatással lehet a szexuális életre, mivel a kezelések számos olyan tünetet okozhatnak, amelyek megnehezítik a szexuális együttlétet. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a rák kezelését követően nem lehet az illetőnek egészséges szexuális élete.
    orvostkeresek.hu
    A petefészekrák sajnos csak későn okoz tüneteket, amelyek nem is kifejezetten specifikusak. Ennek ellenére Angliában az elmúlt évtizedben 20 százalékkal csökkent az ilyen tumorok száma. Dr. Demjén László, az Oxygen Medical nőgyógyásza a betegségről, az okokról és az megoldási lehetőségekről beszélt.
    WEBBeteg
    Sugárkezelést fognak alkalmazni a koponyacsontomon. Kérdésem az lenne, hogy ehhez le fogják nyírni a hajamat? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!