Tisztelt Dr úr Meddig fog fájni?

Tisztelt dr úr! Augusztus 18-ig sugárkezelésen voltam.A mai napig nagyon fáj a derekam, amire 5×4Gy sugarat kaptam,az LV-SI izületet érintő daganatos folyamatra, és a bal felső leb.-i primer daganatra,Artiste kezelőgépen. Mai napig fáj a derekam, menni sem bírok.Mikor várható javulás?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Baki Márta válasza sugárkezelés, csontbetegségek, fájdalomcsillapítás témában

Tisztelt Uram!

Levele alapján Önnek nagy valószínűséggel tüdő daganata van, s az utolsó lágyéki és ágyéki (lumbalis, szakralis) gerinc szakaszon is találtak elváltozást. A fájdalmai miatt nagy adag fájdalomcsillapítót és kiegészítő – Egzysta – kezelésben részesül. A gerinc csigolyákra leadott sugárterápiának kedvező hatását, mely a fájdalomcsillapításra is kiterjed, kb. 3-4 hét után lehet érezni. Ezt követően kb. A 6. hétig tovább folytatódhat a sugárkezelés hatása. Amennyiben lehetséges, valószínű, hogy kezelő orvosa a csontok elváltozása miatt egyéb kezelést is javasol – például biszfoszfonátot. A csontok betegsége miatt van, amikor a fájdalomcsillapítók egy másik csoportjából érdemes választani (nem szteroid csoport) a Dolforin vagy OxyContin mellett.

Tisztelettel: dr.Baki Márta

Kérdés: 2020. augusztus 21., 15:09; Megválaszolva: 2020. augusztus 26., 06:30
Kérdések és válaszok: Daganatos megbetegedések
Magas pulzus kezelése (95-110) ...
Tisztelt doktornő, Tüdő daganatos édesanyám (78) végül úgy döntött, hogy nem vállalja a mintavételt és az ezt követő kemoterápiát. Sajnos...
Állkapocs elváltozás
Jó napot kívánok. Azzal a reménnyel fordulok Önhöz,hogy betegségemről segítséget, jó tanácsot, véleményt tud mondani. A torokrákom miatt 40...
Gyógyítható-e?
Tisztelt Dr Nő! 2014 ben műtöttek méhtest rákkal I stádiumú volt hónapra a sebzugban és a hüvely falán kiújult a karcinóma kaptam 2 belső.és...
kISMEDENCEI SUGÁRKEZELÉS UTÁN...
Kedves Doktornő! Az előző levelemben sajnos nem írtam le a részleteket.Öt éve műtöttek.Teljes prosztata eltávolítás. Szövettan: T3bN1 (1/2) ...
Sugárkezelés nélkül
Nagymamámnak melldaganatot diagnosztizáltak 2014, 11, 03án.nov05én szövetminta eredménye: Mikroszkóposan necroticus háttérállományban degeneratív...