Sárgaláz téma

A sárgaláz

WEBBeteg - Dr. Sarkadi Adrien, infektológus - 2019-07-12 17:05
A sárgaláz egy szúnyogok által állatokról, elsősorban majmokról emberre terjesztett vírusos fertőző betegség. Trópusi területeken, főként Afrikában és Dél-Amerikában fordul elő. Napjainkban nagyobb járványok már kevésbé gyakoriak, azonban a kórkép kiemelt fontosságúvá vált az egzotikus utazások népszerűségének növekedésével.

Állati vírusok - Hogyan mutálódnak és fertőznek a vírusok?

WEBBeteg - Dr. Kónya Judit, családorvos - 2014-08-30 16:07
A közelmúltban történt események ismét rávilágították a figyelmet arra, hogy az állatokban rejtőzködő vírusok időről időre embereket fertőznek s okozhatnak járványokat, melyek a modern technika vívmányainak segítségével akár világméretű fertőzéseket válthatnak ki.

A sárgalázzal és a hepatitissel kell vigyázni

Független Hírügynökség - 2008-04-04 15:06
Nemcsak az egzotikus országokban kell vigyázniuk a turistáknak az idén: a horvát tengerparton, és más mediterrán országokban is, például a hepatitis A vírus fertőz. Nem árt tájékozódni útnak indulás előtt!

Oltás

Orvos valaszol - Dr. Botos Árpád - 2010-02-05 05:52
Tisztelt Doktornő! Gyermeket szeretnénk és jelenleg a ciklus 2.felében vagyok, de még nem tudom, hogy teherbe estem-e. Sárgaláz elleni védőoltást kellene kapnom egy utazás miatt. A kérdésem az, hogy megkaphatom-e most az oltást? Illetve ha mégsem e