Szúnyog téma

Rovarcsípések és azok hatásai

WEBBeteg - Dr. Horváth Balázs, általános orvos
2022-08-30 09:33

A kerti programok, kirándulások a rovarcsípések időszaka. A rovarok zöme ártalmatlan, de azért sosem árt, ha felkészülünk egy-egy utazás során a ránk váró kellemetlenségekre is!

A szúnyogcsípés-allergia tünetei és kezelése

WEBBeteg - Cs. K., fordító
2022-07-16 15:27

A szúnyogcsípés szinte mindenkinél okoz helyi reakciót, azonban azok számára, akiknél súlyos allergiás tünetek jelentkeznek, a szúnyogcsípés komoly problémát okozhat.

Hogyan válasszunk megfelelő szúnyogriasztót?

WEBBeteg - Huszár Zsoltné dr., szakgyógyszerész
2022-06-10 13:03

Nyári kirándulások, vagy szabad téren eltöltött esték kellemetlen vendége a szúnyog. Ilyenkor természetesen szúnyogriasztóval próbálunk védekezni, de melyiket válasszuk a patikák, drogériák széles kínálatából?

Különös vonzalom: miért engem csípnek a szúnyogok?

WEBBeteg - Kósa-Boda Veronika, újságíró
2021-08-08 15:06

Vannak, akik egy-egy kertiparti után égő vörös csípésekkel kénytelenek nyugovóra térni, másokat azonban messziről elkerülnek a vérszívók. Vajon miért éppen az adott embert választják ezek az idegesítő rovarok, miért nem a szomszédot?

Ezt teheti a szúnyogok ellen, ha az egészségére is figyel

WEBBeteg.hu
2021-07-29 11:36

Noha a legtöbb szúnyogcsípés csak egy kis bosszúságot okoz, időnként ezek a csípések veszélyesek lehetnek. Ha megelőzzük a csípéseket, és mindezt az egészségünk szempontjából is biztonságos módon tesszük, azzal csökkentjük a betegségek, komplikációk valószínűségét.

A szúnyogcsípés veszélyei és megelőzése

WEBBeteg - B. M., szakfordító
2021-06-12 11:33

A szúnyogcsípés a viszketésen kívül egyéb problémákat is okozhat hazánkban is. A szúnyogok néhány távoli országban súlyos betegségek terjesztői lehetnek.

Már nem végezhető kémiai szúnyogirtás a levegőből

WEBBeteg - Balogh Mária, újságíró
2020-07-23 13:03

Egy Európai Uniós rendelet értelmében az idén légi úton már csak kivételes eljárással lehetséges a szúnyogok irtása hazánkban is. Így elsősorban a szárazföldről, erre a célra használt autóból végzik a kémiai vagy biológiai szúnyoggyérítést.

Szúnyogcsípéssel nem terjed a koronavírus

WEBBeteg - F. Zs., fordító
2020-07-17 13:03

Az olasz Nemzeti Egészségügyi Intézet (ISS, Istituto Superiore di Sanità) által készített új tudományos vizsgálat szerint a szúnyogok nem képesek terjeszteni a koronavírust az emberek között.