Röntgenvizsgálat téma

Röntgenfelvétel terhesen: biztonságos?

WEBBeteg - Piroskáné Hajdu Petra fordító

Biztonságos a terhesség alatt végzett röntgenvizsgálat, vagy veszélyes lehet a magzatra a sugárzás?

Csak az EKI-nek adhatók át a leselejtezett röntgenfilmek

MTI

A leselejtezett röntgenfelvétel egészségügyi közvagyon, az azok újrahasznosításából származó hasznot az egészségügyben kívánják felhasználni - közölte az egészségügyi államtitkárság kedden az MTI-vel.

Kell-e félni a sugárterheléstől?

Diagnoscan Magyarország

A modern képalkotó diagnosztikai módszerekkel időben elvégzett vizsgálat akár életet is menthet, azonban sokakban felmerülhet a kérdés, hogy milyen veszélyekkel járhat a sugárterhelés. Mielőtt azonban erre részletesebben kitérünk, ne felejtsük: a környezetünkből bennünket érő háttérsugárzás évente kb. 100-150 mellkas röntgen vizsgálat sugárterhelésével azonos! (x)

Röntgenvizsgálat

WEBBeteg - Dr. Németh Ágnes, szakorvosjelölt

A röntgen (rtg) vizsgálat napjainkban rutinszerűen alkalmazott képalkotó vizsgálat.

Röntgendiagnosztika

MTI

Az Európai Radiológusok Társasága először idén hirdette meg a radiológia európai napját, ebből az alkalomból tizenkilenc ország radiológusai mutatták be munkájukat az érdeklődőknek.

Új röntgendiagnosztikai központot adtak át

FH

Röntgendiagnosztikai központot adtak át kedden Salgótarjánban. Az egykori bányászváros egészségügyi fejlesztésében kiemelt figyelmet kapott a tüdőgyógyászat, amely most digitális mellkasi felvételek készítésére alkalmas, internetes felületekkel ellátott berendezésekkel bővült.

Csontkinövés - röntgen értelmezése

Orvos valaszol - WEBBeteg Szakértő

Tisztelt Doktornő / Doktor Úr!   38 éves férfi vagyok. A következő röntgenleletet kaptam: A nyaki lordosis kiegyenesedett. A C. V csigolya ventralis peremszélén kezdődő osteopytaképződés van. A nyaki lordosis elsimult. A csigolyatestek és discu

Gyakori röntgen vizsgálatok

Orvos valaszol - WEBBeteg Szakértő

Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Édesanyámat hat éve műtötték mellrák miatt. Azóta évente vesz részt mellkas ct és mammográfiás vizsgálaton. Legutóbb tavaly júliusban volt mammográfián, novemberben pedig CT-n - mindkettő negatív lett.  Legközelebb ápr