Röntgenvizsgálat téma

Röntgenvizsgálat

WEBBeteg - Dr. Németh Ágnes - 2022-11-25 04:03
A röntgen (rtg) vizsgálat napjainkban rutinszerűen alkalmazott képalkotó vizsgálat. A röntgensugár egy speciális vákuum csőben keletkezik, innen lép ki és halad át a testen.

Röntgenfelvétel terhesen: biztonságos?

WEBBeteg - Piroskáné Hajdu Petra, fordító - 2012-05-01 14:17
Biztonságos a terhesség alatt végzett röntgenvizsgálat, vagy veszélyes lehet a magzatra a sugárzás?
A leselejtezett röntgenfelvétel egészségügyi közvagyon, az azok újrahasznosításából származó hasznot az egészségügyben kívánják felhasználni - közölte az egészségügyi államtitkárság kedden az MTI-vel.

Kell-e félni a sugárterheléstől?

Diagnoscan Magyarország - 2011-12-07 11:17
A modern képalkotó diagnosztikai módszerekkel időben elvégzett vizsgálat akár életet is menthet, azonban sokakban felmerülhet a kérdés, hogy milyen veszélyekkel járhat a sugárterhelés. Mielőtt azonban erre részletesebben kitérünk, ne felejtsük: a környezetünkből bennünket érő háttérsugárzás évente kb. 100-150 mellkas röntgen vizsgálat sugárterhelésével azonos! (x)

Röntgendiagnosztika

MTI - 2011-02-17 11:33
Az Európai Radiológusok Társasága először idén hirdette meg a radiológia európai napját, ebből az alkalomból tizenkilenc ország radiológusai mutatták be munkájukat az érdeklődőknek.

Új röntgendiagnosztikai központot adtak át

Független Hírügynökség - 2008-04-16 09:45
Röntgendiagnosztikai központot adtak át kedden Salgótarjánban. Az egykori bányászváros egészségügyi fejlesztésében kiemelt figyelmet kapott a tüdőgyógyászat, amely most digitális mellkasi felvételek készítésére alkalmas, internetes felületekkel ellátott berendezésekkel bővült.

Csontkinövés - röntgen értelmezése

Orvos valaszol - WEBBeteg Szakértő - 2009-03-22 20:17
Tisztelt Doktornő / Doktor Úr!   38 éves férfi vagyok. A következő röntgenleletet kaptam: A nyaki lordosis kiegyenesedett. A C. V csigolya ventralis peremszélén kezdődő osteopytaképződés van. A nyaki lordosis elsimult. A csigolyatestek és discu

Gyakori röntgen vizsgálatok

Orvos valaszol - WEBBeteg Szakértő - 2009-02-02 10:00
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Édesanyámat hat éve műtötték mellrák miatt. Azóta évente vesz részt mellkas ct és mammográfiás vizsgálaton. Legutóbb tavaly júliusban volt mammográfián, novemberben pedig CT-n - mindkettő negatív lett.  Legközelebb ápr