PMS téma

Ételek, melyek csökkentik a menstruációs görcsöket

WEBBeteg - Cs. K., fordító - 2022-08-02 11:33
Minden nő életében van olyan szakasz, mikor nehezebben éli meg a menstruációval járó tüneteket. Vannak, akiknél ez enyhébb lefolyású, míg mások ezeket a tüneteket nagyon hevesen élik meg, főként érzelmileg, és ez gyakran gátolhatja is őket a mindennapi tevékenységeikben.

Jó tudni a PMS-ről

WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító - 2022-05-31 07:33
A PMS a premenstruációs szindróma rövidítése. Az elnevezés különböző testi és pszichés panaszok együttesét jelöli, amelyek néhány nappal a menstruáció előtt kezdődnek, annak kezdetekor pedig megszűnnek. A PMS komoly probléma, amit kezelni kell.

A menstruációt megelőző tünetegyüttes - PMS

WEBBeteg - Füzesi Zsuzsa, fordító - 2021-08-03 07:03
A PMS a premenstruációs szindróma rövidítése. Egy olyan, a menstruációt megelőzően jelentkező tünetegyüttesről van szó, aminek számos jele és tünete lehet, beleértve a hangulatingadozásokat, a mellek érzékenységét, az ételek utáni sóvárgást, a kimerültséget, az ingerlékenységet és a depressziót, és még sorolhatnánk.

Mennyire érzed a menstruációd közeledtét?

WEBBeteg - Támogatott tartalom - 2020-02-06 18:49
PMS, azaz premenstruális szindróma az összefoglaló neve annak az akár 150-féle tünetnek, amelyek jellemzően a menstruációt megelőzően 7-10 nappal jelentkeznek, a vérzés jelentkezésekor megszűnnek, és amelyek alapján 5-féle alaptípust lehet megkülönböztetni. Vannak a vízvisszatartók, a depresszióra hajlamosak, a hangulatingadozók, a falánkok és a kevert típusúak. Te melyikbe tartozol? Teszteld magad!
A menstruációt megelőző tünetegyüttes, a PMS (pre-menstruális szindróma) esélye csökken, ha B-vitaminban gazdag az étrendünk - derül ki egy, az American Journal of Clinical Nutritionban megjelent közleményből.

Ez pszichés eredetű lenne?

Orvos valaszol - Dr. Pálvölgyi Rita - 2018-07-11 14:25
Tisztelt Doktor Nő! Már több, mint 1, 5 éve küzdök szapora pulzussal, gyomorideggel, fejfájás, enyhe hányinger, szédülés(mint ha ittam volna) , néha gomboc érzés a torokban, ájulásérzés, fura nyomás érzés a fejben, fáradtság, gyengeség..ezek menst

Mi lehet a probléma?

Orvos valaszol - Dr. Törő Bálint - 2014-04-22 15:01
Tisztelt Doktor Úr/Nő! A problémám tavaly júliusban kezdődött. Fogamzásgátlót szedtem, és a gyógyszer elkezdését követő napon rosszul voltam. (erős hőhullámok, fejfájás, hányinger, szorongás, rossz közérzet, maró érzés a torokban, hangulatingadoz

Gyógyszertől lehet?

Orvos valaszol - Dr. Plósz János - 2009-06-13 22:47
Tisztelt Doktor Nő/Úr! 2 hónapja motilium gyógyszert szedek napi 2*1-et, és mellé Lansone napi 1-et a refluxomra. Azt vettem észre, hogy mentruáció előtt kb. 2 héttel nagyon puffadok, szorulásom tovább fokozódik, ingerlékeny vagyok, majdnem minden