Premens tabletta

Kedves Dr Úr! Nőgyógyászomnak a menstruációs ciklus fél idejében jelentkező erős alhasi fájdalomról panaszkodtam, illetve menstruáció előtti mellfeszülésről/ fájdalomról és enyhébb puffadásról. A Premens tablettát ajánlotta. Elkezdtem szedni a gyógyszert kb fél hónapja, és azt tapasztalom, hogy sokkal súlyosabb a mellfájdalmam, és a puffadás is jelentősebb. Kicsit megijedtem, hogy a gyógyszer miatt van, és hogy most igazából összekutyultam vele a dolgokat, holott tudom, hogy hormonmentes. Ön mit javasolna? Hagyjam abba a szedését, vagy szedjem végig a három hónapi adagot? Válaszát előre is köszönöm!

Dr. Petróczi István válasza PMS témában

Tisztelt Hölgyem! A Premens egy elavult növényi kivonat, nem emberi hormon. .. Pedig a hormonzavarokat csak hormonnal lehet hatásosan kezelni. (Cukorbajt inzulinnal, pajzsmirigy elégtelenséget pajzsmirigyhormonnal...) Önnek is hormont kellene kapnia. Én a betegeimet hasonló panaszok egy 3 havonta adandó injekcióval kezelem, eredményesen. Ezt a készítményt javaslom Önnek is. Üdvözlettel.

Megválaszolva: 2022. február 01.

Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek

Ez pszichés eredetű lenne?
Tisztelt Doktor Nő! Már több, mint 1, 5 éve küzdök szapora pulzussal, gyomorideggel, fejfájás, enyhe hányinger, szédülés(mint ha ittam volna), néha gomboc...
Mi lehet a probléma?
Tisztelt Doktor Úr/Nő! A problémám tavaly júliusban kezdődött. Fogamzásgátlót szedtem, és a gyógyszer elkezdését követő napon rosszul voltam. (erős...
Gyógyszertől lehet?
Tisztelt Doktor Nő/Úr! 2 hónapja motilium gyógyszert szedek napi 2*1-et, és mellé Lansone napi 1-et a refluxomra. Azt vettem észre, hogy mentruáció előtt...
Barna ovulációs folyás antibiotikumtól
Gardasil-9 hpv elleni oltás / teherbe...
Multiplex myoma