Mi lehet a probléma?

Tisztelt Doktor Úr/Nő! A problémám tavaly júliusban kezdődött. Fogamzásgátlót szedtem, és a gyógyszer elkezdését követő napon rosszul voltam. (erős hőhullámok, fejfájás, hányinger, szorongás, rossz közérzet, maró érzés a torokban, hangulatingadozás) .3 hónapig kísérleteztem és mind a 3 hónapban ugyan ez történt. Abbahagytam a gyógyszer szedését. Elmúltak a tüneteim. Majd amikor hazautaztam Magyarországra (külföldön dolgozom) elmentem a nőgyógyászathoz és irt fel nekem új tablettát. 2 hónapig semmi bajt nem észleltem, majd a tünetek újrakezdődtek ettől a tablettától is. Azonnal abbahagytam a szedését. Elmentem a külföldi orvoshoz, de ő inkább stresszre gyanakodott mint arra hogy a gyógyszertől lenne. A gond az hogy semmilyen fogamzásgátlót nem szedek azóta és mégis mielőtt megjönne a menstruációm előjönnek a tünetek. Nem tudom mitől lehet. Június végén fogok hazautazni, mindenképpen elmegyek az orvoshoz, de addig is tudna nekem valamit ajánlani, tanácsolni? Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel: Krisztina

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Törő Bálint válasza PMS témában

Tisztelt Kérdező!

Tekintettel arra, hogy a gyógyszerszedés abbahagyása után is jelentkeznek ezek a tünetek, valószínű, hogy premenstruális szindrómáról van szó. Ne ijedjen meg, ez egyes felmérések szerint a nők 80%-nál előforduló tünet együttes.

A testmozgás ebben az időben jót tesz, de például az erős kávé fogyasztása is jótékonyan hat.

Valószínű a sárgatest hormon hatása okozza a peteérés után.

Bővebben itt olvashat róla:

http: //bura.hu/szakmai-informaciok/psziches-betegsegek-a-dsm-iv-es-mas-szakirodalom-szerint/hangulati-zavarok/preme

Üdvözlettel:

Dr. Törő

Kérdés: 2014. április 22., 15:01; Megválaszolva: 2014. április 23., 11:35
Kérdések és válaszok: Szorongás, pánikbetegség
Olanzapin+Scippa gyógyszerek...
Pánikbetegseg!
Alvászavar
Mellkasfàjdalom
Paroxetin altetnativa