Mi lehet a probléma?

Tisztelt Doktor Úr/Nő! A problémám tavaly júliusban kezdődött. Fogamzásgátlót szedtem, és a gyógyszer elkezdését követő napon rosszul voltam. (erős hőhullámok, fejfájás, hányinger, szorongás, rossz közérzet, maró érzés a torokban, hangulatingadozás) . 3 hónapig kísérleteztem és mind a 3 hónapban ugyan ez történt. Abbahagytam a gyógyszer szedését. Elmúltak a tüneteim. Majd, amikor hazautaztam Magyarországra (külföldön dolgozom) elmentem a nőgyógyászathoz és irt fel nekem új tablettát. 2 hónapig semmi bajt nem észleltem, majd a tünetek újrakezdődtek ettől a tablettától is. Azonnal abbahagytam a szedését. Elmentem a külföldi orvoshoz, de ő inkább stresszre gyanakodott, mint arra, hogy a gyógyszertől lenne. A gond az, hogy semmilyen fogamzásgátlót nem szedek azóta és mégis mielőtt megjönne a menstruációm előjönnek a tünetek. Nem tudom mitől lehet. Június végén fogok hazautazni, mindenképpen elmegyek az orvoshoz, de addig is tudna nekem valamit ajánlani, tanácsolni? Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel: Krisztina

Dr. Törő Bálint válasza PMS témában

Tisztelt Kérdező! Tekintettel arra, hogy a gyógyszerszedés abbahagyása után is jelentkeznek ezek a tünetek, valószínű, hogy premenstruális szindrómáról van szó. Ne ijedjen meg, ez egyes felmérések szerint a nők 80%-nál előforduló tünet együttes. A testmozgás ebben az időben jót tesz, de például az erős kávé fogyasztása is jótékonyan hat. Valószínű a sárgatest hormon hatása okozza a peteérés után. Bővebben itt olvashat róla: Üdvözlettel.

Megválaszolva: 2014. április 23.

Kérdések és válaszok: Szorongás, pánikbetegség

Premens tabletta
Kedves Dr Úr! Nőgyógyászomnak a menstruációs ciklus fél idejében jelentkező erős alhasi fájdalomról panaszkodtam, illetve menstruáció előtti mellfeszülésről/...
Ez pszichés eredetű lenne?
Tisztelt Doktor Nő! Már több, mint 1, 5 éve küzdök szapora pulzussal, gyomorideggel, fejfájás, enyhe hányinger, szédülés(mint ha ittam volna), néha gomboc...
Gyógyszertől lehet?
Tisztelt Doktor Nő/Úr! 2 hónapja motilium gyógyszert szedek napi 2*1-et, és mellé Lansone napi 1-et a refluxomra. Azt vettem észre, hogy mentruáció előtt...
Antidepresszáns elhagyása
Üdvözlöm! 2 éve szedek Scippa 5mg-ot reggelente, szorongásra és pánikbetegségre. Viszont szeretném ezt most már elhagyni, egy természetesen gyógymódot...
Frontin, remegés, függőség?
T. Doktornő! Évek óta generalizált szorongás és agórafóbia betegségem van. Több hangulatjavítót kipróbáltam már. Az utóbbi évben azt tapasztalom, hogy az...
Szorongás, hangulatváltozások télen,...
Kedves Doktornő! Egy 19 éves egyetemista lány vagyok, és azt szeretném kérdezni, hogy mi lehet az oka annak, hogy minden télen már két éve (pontosabban...