Oltóanyag téma

Hogyan állapítják meg az oltóanyagok hatékonyságát?

Semmelweis Egyetem

Miért van szükség többlépcsős klinikai vizsgálatokra? Mi a különbség az oltási reakciók és oltási szövődmények között? A KliniKaland első évadának záróepizódjában ezekre a kérdésekre is választ ad a Semmelweis Egyetem animációs kisfilmje, amely minden fontos részletet elmagyaráz a klinikai teszteléstől a mellékhatásokon át a nyájimmunitásig.

A védőoltások valódi biztonsága

WEBBeteg - Dr. Pukoli Dániel

Az egészségügyi ellátók már régóta szeretnék tisztázni a védőoltások biztonságossága körül kialakult vitákat, és a betegekben felmerülő kérdésekre egyértelmű válaszokat adni. Egy mostanában készült amerikai tanulmány, melynek eredményeit a Gyermekgyógyászati Akadémiai Szövetségek konferenciáján mutatták be, épp ezzel a kérdéssel foglalkozik.

Megérkezett az influenza elleni oltás a háziorvosokhoz

MTI

Megérkezett az influenza elleni ingyenes védőoltás a háziorvosokhoz, összesen 1,3 millió adag érhető el térítésmentesen - mondta az egészségügyért felelős államtitkár budapesti sajtótájékoztatóján, egy VIII. kerületi háziorvosi rendelőnél.

Ebola - Nagyszabású oltóanyag-tesztelés kezdődött Libériában

MTI

Az ebolavírus ellen kifejlesztett két kísérleti védőoltás első nagyszabású tesztelésébe kezdtek Libériában.

Ebola - Oroszországban fél éven belül lesz oltóanyag a vírus ellen

MTI

Oroszországban fél éven belül lesz oltóanyag az Ebola-vírus ellen - jelentette a lenta.ru orosz hírportál vasárnap.

Helyben elkészíthető oltóanyag fejlesztésén dolgoznak amerikai kutatók

MTI

Igény szerint, a felhasználás helyszínén és bonyolult eszközök nélkül elkészíthető oltóanyag kifejlesztésén dolgoznak amerikai kutatók. A nanorészecskék felhasználásával készülő új típusú vakcinát egereken már sikeresen tesztelték.

Újabb lépést tettek kutatók az Alzheimer-kór elleni oltás felé

MTI

Új módot fedezett fel a kanadai Laval Egyetem és a GlaxoSmithKline (GSK) gyógyszergyártó kutatócsoportja az agy természetes védekezési mechanizmusának stimulálására az Alzheimer-kórban szenvedők esetében.

Magyarországon nem kaphatók a Japánban betiltott oltóanyagok

MTI

Magyarországon nincsenek forgalomban a Japánban négy csecsemő halálával összefüggésbe hozott oltóanyagok - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ).

Influenza: Kapható lesz három komponensű oltóanyag

MTI

Egyértelmű szakmai konszenzust ígért az őszi-téli influenza-helyzet kapcsán az egészségügyért felelős államtitkár. Szócska Miklós a parlament egészségügyi bizottságának szerdai ülésén úgy fogalmazott, az idei szezonra ugyan "nem kiáltanak farkast", de felkészültnek kell lenni.

H1N1 - Tizenkilencre csökken az oltópontok száma

Független Hírügynökség

Tizenkilencre csökken az országosan elérhető oltópontok száma. A H1N1 elleni védőoltás továbbra is 3 ezer forintért érhető el mindenki számára, aki nem jogosult a térítésmentes oltóanyagra.