Oltóanyag téma

Megérkezett az influenza elleni oltás a háziorvosokhoz

MTI

Megérkezett az influenza elleni ingyenes védőoltás a háziorvosokhoz, összesen 1,3 millió adag érhető el térítésmentesen - mondta az egészségügyért felelős államtitkár budapesti sajtótájékoztatóján, egy VIII. kerületi háziorvosi rendelőnél.

Ebola - Oroszországban fél éven belül lesz oltóanyag a vírus ellen

MTI

Oroszországban fél éven belül lesz oltóanyag az Ebola-vírus ellen - jelentette a lenta.ru orosz hírportál vasárnap.

Helyben elkészíthető oltóanyag fejlesztésén dolgoznak amerikai kutatók

MTI

Igény szerint, a felhasználás helyszínén és bonyolult eszközök nélkül elkészíthető oltóanyag kifejlesztésén dolgoznak amerikai kutatók. A nanorészecskék felhasználásával készülő új típusú vakcinát egereken már sikeresen tesztelték.

Újabb lépést tettek kutatók az Alzheimer-kór elleni oltás felé

MTI

Új módot fedezett fel a kanadai Laval Egyetem és a GlaxoSmithKline (GSK) gyógyszergyártó kutatócsoportja az agy természetes védekezési mechanizmusának stimulálására az Alzheimer-kórban szenvedők esetében.

Magyarországon nem kaphatók a Japánban betiltott oltóanyagok

MTI

Magyarországon nincsenek forgalomban a Japánban négy csecsemő halálával összefüggésbe hozott oltóanyagok - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ).

Influenza: Kapható lesz három komponensű oltóanyag

MTI

Egyértelmű szakmai konszenzust ígért az őszi-téli influenza-helyzet kapcsán az egészségügyért felelős államtitkár. Szócska Miklós a parlament egészségügyi bizottságának szerdai ülésén úgy fogalmazott, az idei szezonra ugyan "nem kiáltanak farkast", de felkészültnek kell lenni.

H1N1 - Tizenkilencre csökken az oltópontok száma

Független Hírügynökség

Tizenkilencre csökken az országosan elérhető oltópontok száma. A H1N1 elleni védőoltás továbbra is 3 ezer forintért érhető el mindenki számára, aki nem jogosult a térítésmentes oltóanyagra.

H1N1 - Amerikában lecsengőben az újinfluenza második hulláma

MTI

A klinikai kísérleteket végző Quest Diagnostics szakemberei által közzétett jelentése, megerősíti az amerikai egészségügyi hatóságok arról szóló beszámolóját, hogy a vírus visszahúzódóban van, és második csúcspontját októberben érte el.

H1N1 - Beoltották a vakcinával, mégis elkapta a fertőzést

Független Hírügynökség

Egy 29 éves hosszúpályi férfi azután fertőződött meg a H1N1 vírusával miután másfél hónappal korábban beoltották az új vírus elleni vakcinával. A fiatal férfi már jobban van.

H1N1 - Hogyan lehet hozzájutni az oltóanyaghoz?

WEBBeteg - Szigeti Ildikó, újságíró

Olyan, központi patikák kijelölését kezdeményezi az Egészségügyi Készletgazdálkodási Intézet (EKI) vezetője, amelyekben folyamatosan kapható lesz a H1N1 elleni vakcina - értesült a WEBBeteg. Kárpáti Zsuzsanna a szaktárca vezetőjének intézkedésétől reméli, hogy megszűnik a jelenlegi kaotikus állapot.