Készül az indiai vakcina is

portfolio.hu
megjelent:

Újabb koronavírus-vakcina léphet a fázis 3 vizsgálati szakaszba, ezúttal egy indiai vakcina. A Cadila Healthcare elnökének nyilatkozata szerint hamarosan elkezdik a tesztet 30 ezer önkéntes bevonásával.

A Cadila vasárnap kapta meg az engedélyt az indiai gyógyszerhatóságtól a fázis 3 tesztek megkezdéséhez, miután a korábbi tesztek eredményei alapján a vakcinajelölt biztonságos, jól tolerált és immunogén – közölte a vállalat vezetője. Hozzátette, hogy 3 és fél hónapig tarthatnak a fázis 3 vizsgálatok.

India a második legfertőzöttebb ország

Az indiai vakcina nagy előnye, hogy szobahőmérsékleten tárolható, stabil marad, ami megkönnyíti a logisztikát, India távoli részeibe is könnyen eljuttatható lesz.

India a második legfertőzöttebb ország a Johns Hopkins Egyetem adatai szerint az Egyesült Államok után, több mint 10 millió koronavírusos esetet regisztráltak eddig és már közel 150 ezer halálos áldozatot követelt a vírus.

Indiában eddig két vakcina kapott sürgősségi engedélyt, az egyik az AstraZeneca és az Oxford Egyetem közös fejlesztése, amit a helyszínen is gyártanak. A másik az indiai Bharat Biotech által fejlesztett vakcina, amellyel szintén folynak a klinikai vizsgálatok.

(portfolio.hu)

Ajánlott cikkek a COVID-19-járványról

Cikkajánló

A COVID-19 elleni vakcinák összehasonlítása

Dr. Mélypatakiné Dr. Áfra Júlia, szakgyógyszerész
Koronavírus védőoltás
A COVID-19 elleni oltásokról rengeteg információt lehet olvasni, azonban sokszor nehéz kiszűrni a valós adatokat, követni a fejlesztések meglepően gyors ütemét, vagy eldönteni, minek higgyünk. Összefoglaló a vakcinákkal kapcsolatos legfontosabb aktuális tudnivalókról.
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.