Mintavétel téma

Az endometriózis diagnosztizálása

WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, neurológus, klinikai farmakológus

A jellegzetes tünetek alapján sokszor könnyű lehet felállítani a megfelelő diagnózist, amihez a képalkotó vizsgálatok, mint az ultrahangos vizsgálat bizonyos esetekben még közelebb vihet. Bizonytalan tünetek esetén a végleges diagnózis egy műtét során látott jellegzetes megjelenés alapján, vagy mintavétel útján nyerhető.

Koronavírus - Napokon belül még 200 mintavételi egységet állítanak be

MTI

Egyre több a koronavírus miatti mintavételi megrendelés, ezért napokon belül még 200 mintavételi egységet állítanak be országszerte - nyilatkozta az Országos Mentőszolgálat kommunikációs és pr vezetője.

Avatáregerek a rákgyógyításban

MTI-Press

A személyes orvoslás legfrissebb eredményeként egy adott páciens betegségét hordozó állatot személyre szabott kísérleti alanyként használhatják. Egyes kutatók a filmek és internetes játékok szereplőihez hasonlóan avatároknak nevezik őket.

Drogfogyasztás megállapítása nyálból

MTI

Nyálmintából néhány perc alatt meghatározza különböző kábítószerek jelenlétét a mérgezés gyanúja miatt kórházba szállított betegek szervezetében egy új német laboratóriumi műszer.

Milyen fertőzés

Orvos valaszol - Dr. Rákóczi Éva

T Rákoczi Éva a nevem alapján biztos emlékszik rám én vagyok akinek nem találják a baját szeretném ha ajánlana egy korházat egy orvost aki valamilyen minta vételből kitenyésztené felderítené hogy milyen vírus vagy baktérium bontya a lágyrészöveteimet