Biopszia eredmény

Tisztelt Doktornő! Mellékletben küldöm Édesapám biopszia eredményét, melyről szeretném ha írna bővebben véleményt, mi várható ezután, esetleg műtéti beavatkozásra sor kerülhet - e illetve ilyen esetben milyen kezelés adható? Október közepén vette kezdetét ez az egész. Aggódom nehogy késő legyen, hogy eddig már elhúzódott minden, holott mentünk időbe. Köszönöm szépen!

Dr. Baki Márta válasza biopszia témában

Tisztelt Levélíró!

A mellékelt adatokból még sok mindent nem lehet megállapítani Édesapja jelen betegségével kapcsolatban. A mellkasfalon keresztül nyert mintáról annyi ismert, hogy az egy fajta rosszindulatú daganat. Nem ismert annak a pontos elhelyezkedése, nagysága ill. az,hogy a szervezetben egyéb területen igazoltak-e valamilyen további eltérést. Édesapja állapotát is figyelembevéve esetleg műtét, sugár- és/vagy gyógyszeres kezelés lehetséges. A rendelkezésre álló lelet alapján nagy valószínűséggel nem kissejtes tüdődaganata van, s az elmúlt néhány évben új és hatékony gyógyszerek kerültek bevezetésre, melyet esetleg Édesapja ellátásában is tudnak majd alkalmazni.

Tisztelettel: dr.Baki Márta

Kérdés: 2022. február 03., 17:48; Megválaszolva: 2022. február 06., 06:31
Kérdések és válaszok: Tüdőrák
Tüdőrák àttét a nyirokcsomókban
Tisztelt Doktornő! Apósommal kapcsolatban szeretnék kérdést feltenni. 72 éves, erős dohányos férfi. Novemberben derült ki, hogy tüdőrákos....
Vena superior sindroma
Kissejtes tüdőrák.
Medrol2......
Medrol......
Kedves Doktornő! Anyukámnak tüdődaganata van,amely 2019 januártól (akkor 2- -1,8 mm) mostanra kb. a háromszorosára növekedett,mivel nem kapott a 10...