Krónikus fájdalom téma

Megküzdés a krónikus fáradtsággal és a krónikus fájdalommal

WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos, pszichoterapeuta - 2022-06-02 13:03
Krónikus fáradtság szindróma
A krónikus fájdalom és a krónikus fáradtság nagymértékben rombolja az életminőséget, ezért fontos önsegítő tippek által is lehetőséget kínálni a megküzdésre az ezekben szenvedőknek.

Hogy működik a fájdalommenedzsment?

Oxygen Medical - Dr. Dobos Márta, ortopédus - 2022-05-24 07:33
A mozgásszervi fájdalom az egyik leggyakoribb panasz, ami miatt végül orvoshoz fordulnak az érintettek. Dr. Dobos Márta, holisztikus szemléletű ortopéd orvos arról beszélt, hogyan menedzselhetjük a fájdalmat, mit tehet a szakember.

A krónikus fájdalom

WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító - 2022-05-19 22:03
Krónikus fájdalom
Az akut fájdalom egy figyelmeztető jel. Krónikus fájdalom esetén ezzel szemben a fájdalom eredeti jelző funkcióját elveszíti, és állandósul. Az idegsejtek újra és újra olyan fájdalmat jeleznek az agynak, amelynek már nincs oka.

Fájdalom - Ezekben az esetekben orvoshoz kell fordulni!

WEBBeteg - Dr. Kerekes Éva, neurológus, gyermekneurológus - 2022-03-28 03:06
Fejfájás
A fájdalom jelezhet olyan behatást, ami szövetkárosodást okozhat, illetve felhívja a figyelmet valami testen belüli kóros folyamatra, betegségre, tehát védi a szervezetet.

A fájdalom szerepe szervezetünkben

WEBBeteg - Dr. Kerekes Éva, neurológus, gyermekneurológus - 2022-02-21 14:33
A beteg szubjektív érzőpanaszai az enyhe zsibbadástól az elviselhetetlen fájdalomig terjedhetnek.

Hogyan fáj? A fájdalom típusai

Oxygen Medical - Dr. Pál Mónika, reumatológus - 2022-02-17 22:03
Az európai felnőtt lakosság 20 százaléka szenved krónikus fájdalmaktól, ami azt jelenti, hogy a felnőttek egyötödének már nem kielégítő az életminősége! De vajon tudjuk-e, hogy pontosan milyen fájdalmat élünk át és hogyan is csillapíthatjuk azt?

A depresszió tünet is lehet

Oxygen Medical - Dr. Hubina Erika, endokrinológus - 2021-10-26 13:03
A depresszió olyan betegség, amely a folyamatos szomorúság és érdektelenség miatt az érintettek egész életére rányomja a bélyegét. A megfelelő kezelés fontosságán túl dr. Hubina Erika, endokrinológus azokra a betegségekre hívta fel a figyelmet, amelyek hangulatzavarokat okozhatnak.

7 tünet, ami krónikus fájdalom szindrómára utal

Fájdalomközpont - Dr. Arnold Dénes Arnold MSc, sebész, fájdalomspecialista - 2021-10-24 13:36
A hat hónapnál tovább tartó fájdalom esetében krónikus fájdalomról beszélhetünk, amely az ördögi kör kezdő elemeként beindíthat egy egyre romló folyamatot. Dr. Arnold Dénes Arnold MSc, a Fájdalomközpont sebésze, fájdalomspecialista szerint azonban lehetséges megszakítani a lefelé tartó spirált.

Vegyük komolyan a gyermek fájdalmát!

Bethesda Gyermekkórház Alapítvány - 2021-06-01 06:14
Június első keddje a németországi Fájdalomtársaság kezdeményezésére lett a fájdalommegelőzés napja. Ehhez a kezdeményezéshez csatlakozik a Bethesda Gyermekkórházban működő, az országban egyedülálló szemléletmóddal létrehozott Fájdalomambulancia.

Akut vagy krónikus a hátfájdalma?

Orvostkeresek Egészségmagazin - 2018-12-15 20:36
A hátfájdalommal szinte minden ember találkozik élete során. De vajon tudjuk-e, hogy kínzó érzés csupán akut módon vagy krónikusan van jelen az életünkben?

Lelki háttere is lehet a krónikus fájdalomnak gyermekeknél

Semmelweis Egyetem - Tóháti Rebeka, orvostanhallgató - 2017-12-13 13:11
Krónikus fájdalomnak az állandó vagy gyakran visszatérő, legalább három hónapja fennálló fájdalmat nevezzük. A gyermekháziorvosok gyakran találkoznak látszólag ismeretlen eredetű fájdalommal rendelkező, rendszeresen visszajáró betegekkel. A diagnózis legtöbb esetben az alapos kivizsgálások vagy szakorvosi konzultáció után sem állapítható meg.

Egyedi kezelést igényelnek a vállsérültek

Emineo Magánkórház - 2015-03-24 21:41
Betegség, sérülés, de akár rejtett ok is hozzájárulhat a vállízület kopásához, amelyet állandósuló fájdalom és a váll beszűkülő mozgása jellemez. Legrosszabb esetben akár protézis beültetésével lehet elérni a problémamentes életet.

A fájdalom jellege is fontos információ

WEBBeteg - Dr. Kerekes Éva, neurológus, gyermekneurológus - 2014-04-16 09:41
A fájdalom szervezetünk jelzése, hogy valami nincs rendben. A beteg személyiségétől függ, hogy a fájdalom megélésében mennyi a pszichés, azaz lelki tényező.
A krónikus fájdalommal élő emberek általános fizikai képességei a náluk több évtizeddel idősebb egészségesekéhez hasonlóak - közölték szerdán megjelent tanulmányukban amerikai kutatók.

Pánikbetegség

Orvos valaszol - Dr. Szappanos Zsuzsanna - 2020-01-30 19:02
Kedves Doktor Nő! Leírnám röviden a történetem, nyáron néhány napot a Balatonon voltunk.Nem vagyok nagy sportolós típus, de úszkáltam napi szinten, aztán az egyik nap kb.20percet voltam a vízben és úgy éreztem, hogy hideg nagyon, ezért ki is jöttem

Műtét indikáció vagy krónikus fájdalom?

Orvos valaszol - Dr. Szappanos Zsuzsanna - 2015-02-19 20:21
Kedves Doktornő! 2013 októberében kerültem kórházba kiszakadt (22x21mm) porckorongsérvvel (L5-S1) , amit végül csak konzervatív kezeléssel kezeltek. 9 hónapig jártam gyógytornára, két MR készült, az utóbbi 2014 májusában ahol a kompressziót oko

Forduljak gasztroenterológushoz ezekkel a panaszokkal?

Orvos valaszol - Dr. Plósz János - 2015-01-16 15:54
Szép napot kívánok Doktor Úr! 35 éves kétgyermekes anyuka vagyok.Első gyermekemet 2005-ben szültem és szülés után kettő éve kezdődött nálam egy olyan probléma hogy sugárban fájt a bal oldali deréktájék illetve a bal oldali hastájék.Sok helyen volt