Forduljak gasztroenterológushoz ezekkel a panaszokkal?

Szép napot kívánok Doktor Úr! 35 éves kétgyermekes anyuka vagyok. Első gyermekemet 2005-ben szültem és szülés után kettő éve kezdődött nálam egy olyan probléma, hogy sugárban fájt a bal oldali, deréktájék illetve a bal oldali hastájék. Sok helyen voltam pl.: MR vizsgálat, Proktológiai vizsgálat, urológiai vizsgálat, Reumatológia, Endoszkópia, Rtg kép készítése illetve nőgyógyászat itt 2008-ban elvégeztek rajtam egy laporoszkópiai műtétet. Sajnos a műtét után is ugyan úgy fájt a bal oldalam. Mivel nem tudtak segíteni megkellett tanulnom ezzel a fájdalommal együttélni. Azóta 2013-ban megszületett a második gyermekem mely terhességem alatt meglepődtem hiszen nem volt fájdalmam. Annyira örültem neki és valahol bíztam is benne, hogy nem kell már többet ezzel együttélnem. Sajnos nem így lett. Egy másik betegséggel kapcsolatban részt vettem egy Infrakamerás szűrővizsgálaton ahol az illetékes orvos elmondta, hogy a, derékfájdalom egy idegszál becsípődése miatt van és a bal oldali hasi fájdalom pontos diagnózisát szeretném Önnel megosztani: gaster aktiv, epehólyag kivetül epealapú gyomor érintettség, máj kissé nagyobb topografius, hasnyálmirigy enyhén kivetül, vastagbél transzfer ága-szigma kivetül P tipusú IF jelekkel-felszivódási rendellenesség, adnex régióban bal dominanciával H tip kivetülés, sérvkapuk zártak. Szeretném Öntől megkérdezni, hogy a leírtak alapján elkébzelhető, hogy ez miatt van az évek óta tartó hasi fádalmam? Kell-e jelentkeznem a hozzám leközelebb található gasztroenetrológusnál? Köszönöm szépen, hogy elolvasta a levelemet! További szép napot.

Dr. Plósz János válasza Krónikus fájdalom témában

Az infrakamerás szűrővizsgálat jelenleg még szakmailag nem elfogadott, így ezzel a lelettel gastroenterológus igazán nem fog tudni mit kezdeni (főként úgy, hogy korábban az elérhető összes vizsgálat negatív volt). Ha a háti fájdalmat gerinc- illetve mozgásszervi problémák okozzák, nem tartom elképzelhetetlennek, hogy ennek a kisugárzása okozza a hasi panaszokat.

Megválaszolva: 2015. január 16.

Kérdések és válaszok: Egyéb

Műtét indikáció vagy krónikus fájdalom?...
Kedves Doktornő! 2013 októberében kerültem kórházba kiszakadt (22x21mm) porckorongsérvvel (L5-S1), amit végül csak konzervatív kezeléssel kezeltek. 9 hónapig...
Baba cipő dilemma
Csuklás oka
Alacsonyabb neutrofil szám kóros?
Székelés utáni viszketés
Pacemakerrel sejtrezonanciás kezelés...