Pánikbetegség

Kedves Doktor Nő! Leírnám röviden a történetem, nyáron néhány napot a Balatonon voltunk.Nem vagyok nagy sportolós típus, de úszkáltam napi szinten, aztán az egyik nap kb.20percet voltam a vízben és úgy éreztem, hogy hideg nagyon, ezért ki is jöttem a vízböl és kifeküdtem a napra.Majd másnap reggel a hátam közepe (gerinc) felől mellkasba sugárzó éles fájdalmat éreztem, hányingerem volt és ájulás szerü érzésem, a bal kezem is zsibbadt.Férjem késtségbeesésében mentőt hívott, majd az SBO-ra szállítottak, ahol azt mondták, pánikroham,kérjek az ideggyógyászatra időpontot. Nagynehezen felkecmeregtem az idegosztályra időpontért, ahol meg is vizsgáltak, koponya ct is történt, nem mutatott semmit, ezért hazaengedtek és koponya MR vizsgálatra előjegyeztek,az sem mutatott semmit.Mindeközben egy 3hónapos hasmenésem is volt, enni nem tudtam,belgyógyászatra utalt az ügyelet,mert nagyon fájt a gyomrom és a bordáim alatt,hasnyálmirigy gyulladásra gondoltak,de nem találtak eltérést, ezért onnan is hazaengedtek. Frontin szedését javasolták, ami miatt szinte egész nyarat végig aludtam,enni nem tudtam ,mert rögtön hasmenésem volt. Vastagbél és gyomortükrözésen voltam,majd hasi uh-on aztán hasnyálmirigy mr-en,mert annyira fájt a gyomor környékén és a bordák alatt.Egyik vizsgálat sem mutatott semmi eltérést. Hasimoto thyreoditis és pajzsmirigy alulmüködés miatt endokrinologiára járok, jók az értékeim már 2éve, de rendszeresen járok kontrollra.Most, hogy eltelt 6hónap és még mindig nem tudom, hogy mi a bajom,vagy hogy egyáltalán merre menyjek tovább...Kardiologián is voltam, mert MPS-em van, ott sem találtak ezen kívül más eltérést.Mégis naponta érzem a gerincemböl a mellkasomba nyilalló fájdalmat, gyakran remeg a kezem is , és nagyon idegesítenek a zajok.Délelőtt még el is megy valahogy, de délután felerősödnek a tüneteim, remegek, néha szédülök, folytogatás szerü érzést érzek a nyakamon kétoldalt, és a gyomrom is liftezni szokott, valamint a hátbol kisugárzó fájdalmat a gyomor-és hasnyálmirigy környékén is érzem,meg a mellkas bal oldalán.A tanácsát szeretném kérni, hogy milyen irányba induljak tovább? Milyen betegség állhat ezen panaszok hátterében? A háziorvos a frontin szedését javasolja tovább, amiböl naponta 3x0,25 szedek, meg az L-trioxint reggel 50mg-t.A családban nincs pánikbeteg, meg semmilyen idegbetegség sem, normál körülmények között élünk, nem történt semmi különös, ami esetleg pánikbetegséget okozhatott/okozhatna.Inkább a jókedv és a humor jellemzi a családunkat.3gyermekem van, 16,13,11évesek velük sincs különösebb gond,sem tanulásban sem magatartásban.Szóval én nem gondolnék pánikbetegségre.Elnézést a hosszú regényért, de nem tudtam rövidebben megfogalmazni! Köszönöm a választ! Tisztelettel: Gabriella

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza krónikus fájdalom témában

Kedves Kérdező!

A tavaly nyáron kialakult rosszulléte nagy valószínűséggel pánik roham lehetett. Amit azonban azt követően átél,jelenleg is, az olyan szorongásos betegség jele, melyet elsősorban a betegségektől való félelem,testi tünetek jellemeznek.Természetesen ilyen esetben is kialakulhatnak egyéb problémák is,ezért bizonyos esetekben idokoltak a szakvizsgálatok.Ismétlődő rosszullétek,tartósan fennálló fájdalmak, amik mögött nincs szervi eltérés, mindig pszichiátriai problémára utalnak. Teljesen függetlenek attól, hogy a családban van e idegbetegség, vagy milyen a hangulat.A gyermekek és saját érdekében ezért forduljon pszichiáterhez.A Frontin láthatóan hatástalan, Önnek egyéb gyógykezelésre van szüksége.

Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2020. január 30., 19:02; Megválaszolva: 2020. január 31., 06:50
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Mi a teendő?
Agyi MR vizsgálat kiértékelése
Okozhatja túladagolás?
Nyeléssi probléma okai
Tisztelt Doktor úr! Édesanyámnak már kb. 10 éve vannak nyelési problémái.Egyre nehezebben tud lenyelni bármit is,a gyógyszerek bevétele is...
A koponya MR vizsgálata