Időjárás téma

A hőséget követő hidegfront egészségügyi kockázatai

Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat

A hőséget követő hidegfront érkezése különösen a kisgyermekek, idősek és a krónikus betegségben szenvedők esetén fokozott egészségügyi kockázattal járhat.

A hirtelen érkezett meleg veszélyei

WEBBeteg

Meleg

Mindenkit megviselhet a hirtelen jött meleg. Milyen panaszok jelentkezhetnek? Hogyan csökkenthetjük a meleg hirtelen érkezése jelentette kockázatot?

Időjárás-változás és az ízületek

WEBBeteg

Időjárás

A meteoropátia is járhat ízületi panaszokkal, ám az időjárás változásai főleg azoknál okoznak ízületi bántalmakat, akik valamilyen ízületet érintő betegségben szenvednek.

Milyen panaszokat okozhat a melegfront?

WEBBeteg

Melegfront

Hogyan hat szervezetünkre a melegfront?

Meteoropátia

WEBBeteg

Időjárás

Nagyon sok ember érzékeny az időjárás változásaira, szakkifejezéssel ezt a jelenséget meteoropátiának is nevezik.

Milyen panaszokat okozhat a hidegfront?

WEBBeteg

Frontérzékenység

A frontérzékenység különféle formában jelentkezhet egyénenként.

Az időjárás-érzékenység

WEBBeteg

Időjárás

Időjárás-érzékenységről akkor beszélhetünk, ha az időjárás már valamilyen kialakult betegségre fejt ki negatív hatást, például ízületi porckopásra vagy reumára.

Időjárás-változás, fronthatások, nyári meleg

WEBBeteg - Balogh Mária, újságíró

A testnek és a léleknek is a tavaszi, majd a nyári napsütés, a napfény, a kellemes hőmérsékleten, jó esetben, a tiszta, szabad levegőn való tartózkodás, a fürdőzés, a kirándulás a legideálisabb feltöltődések egyike. Csakhogy a légköri hatások ingadozásával, a hirtelen változó hőmérséklettel, az időjárási fronthatások állandósulásával, a globális felmelegedés következményeivel nagy tehernek van kitéve minden korosztály szervezete már magzati kortól.

Az időjárás változásainak egészségügyi hatásai

WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos

Nagyon sok ember érzékeny az időjárásra, ezt a jelenséget a szaknyelvben meteoropátiának is nevezik. A meteoropátia bizonyos körülmények között a teljesítő- és koncentrációs képességet, a közérzetet vagy akár a lelkiállapotot is negatívan befolyásolhatja.

Koronavírus - az időjárás hatással van a vírusok terjedésére

MTI

A napsütéstől a hőmérsékleten és az esőn át a páratartalomig valamennyi időjárási elem hatással van a vírusok terjedésére - mondta a Debreceni Egyetem (DE) meteorológiai tanszékének vezetője.