Haláleset téma

Aggasztó mértéket öltött a kanyarós megbetegedések száma a világban

MTI

Aggasztó mértékét öltött a kanyarós megbetegedések száma a világban, a növekedés több mint 74 százaléka tíz országban mutatható ki, és több olyan országban jelent meg újra a járvány, amelyet korábban kanyarómentesnek nyilvánítottak - figyelmeztet legutóbbi jelentésében az UNICEF.

Ne gyújts rá, és nyerj éveket!

Debreceni Egyetem

Egyetlen szál cigaretta is 11 perccel rövidíti meg az életet, a rendszeres dohányzás pedig mínusz 14 évet jelent. Erre figyelmeztet november 17-én a füstmentes világnap.

Óránként egy halálesetért a stroke felelős

MTI

Magyarországon évente 45 ezren kerülnek kórházba stroke miatt, óránként egy halálesetért felelős a betegség - mondta Bereczki Dániel, a Magyar Stroke Társaság elnöke az M1 aktuális csatornán.

Koraszülöttek ügye: elemzési szakaszába érkezett a vizsgálat

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyért Felelős Államtitkárság

Megérkeztek az első vizsgálati eredmények és szakmai jelentések, így elemzési szakaszába érkezett a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórházban történt halálesetek vizsgálata.

H1N1 - A gyerekek között nőtt a halálesetek száma

MTI

A H1N1-okozta gyermekhalálozási arányok növekedése figyelhető meg az elmúlt év végén, a felnőttek körében viszont nem tapasztalható emelkedés - közölték dán kutatók.

H1N1 - Meghaladta a tízezret a halálos áldozatok száma

MTI

Több mint tízezer ember halálát okozta eddig a tavasz óta világjárványt okozó H1N1-es új influenzavírus - közölte pénteken az Egészségügyi Világszervezet (WHO).

H1N1 - Teljesen egészséges fiú halt meg váratlanul Kanadában

Független Hírügynökség

A világjárványos influenza elleni oltást hétfőn kezdték el. Kanadában még sosem szerveztek ilyen tömeges méretű oltási kampányt.

Újabb haláleset - A 47 éves férfi szervezetében kimutatták a H1N1-et

MTI

Meghalt egy felnőtt férfi, akinek a szervezetében kimutatták az új influenzavírust - jelentette be az egészségügyi miniszter csütörtökön Budapesten.

boncolási eredmény. tüdöfibrossis?

Orvos valaszol - Dr. Árki Ildikó

Édesapukámnak pont 2éve tüdöfibrossist diagnosztizáltak éves tüdöszürés alkalmával! Jártunk sürün röngenre ellenörzés kép! Még idén januárban is azt mondták hogy ugyanakkora a hegesedés.nem romlott! Több mellkas ct.n is voltunk.Fizikálisan romlott

Epilepszia, szívhalál, oxigénhiányos állapot

Orvos valaszol - Dr. Árki Ildikó

Tisztelt WEBbeteg/Vezető szakértő! Mivel a kérdésem nem éppen szokványos, és több szakterületet is érint, ezért kénytelen vagyok e kérdésen belül több kérdést is feltenni, amennyiben ez lehetséges, tekintve a témakör súlyosságát. Megértésüket kösz