Hízás téma

Testkezeléssel a zsigeri zsírok ellen!

Több mint TestŐr

A helyes életmód ellenére is előfordulhat, hogy a has bőre alatti zsír, vagy zsigeri zsír marad rajtunk. Ezt különböző testkezelésekkel csökkenthetjük, és meg is szüntethetjük.

Hízást okozhat az orrmandula betegsége? - Az orvos válaszol

WEBBeteg

Barátnőm kislánya 6 éves. Baj lehet az orrmandulájával. Folyamatosan orrból beszél, nyitott szájjal alszik. Levegőt venni nem is tud az orrán. Folyamatosan hízik, pedig alig eszik a kicsi lány. - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatából.

A stressz miatt lassabban égeti a kalóriákat a szervezet

MTI

Stressz hatása alatt a szervezet lassabban égeti a kalóriákat, tehát aki feszültséget él át, annak lassul az emésztése, így ugyanattól az ételtől könnyebben hízik, mint nyugodt lelki állapotban - állapította meg egy amerikai kutatás, amelyet nők körében végeztek.

Egy égéskésleltető adalékanyag hormonzavart okozhat

MTI

Egy égéskésleltető adalékanyag megzavarhatja az emberi hormonháztartást, mivel az ösztrogén női hormon felhalmozódásához vezethet.

Ünnepi kalóriák: Nem muszáj meghízni!

WEBBeteg - Cs. K. fordító

Hogyan élje túl az ünnepeket súlygyarapodás nélkül? Decemberben mindenhonnan kalóriák leselkednek ránk, ám ha követi tanácsainkat, megúszhatja az ünnepeket súlygyarapodás nélkül!

Fogamzásgátlás és a test változásai

WEBBeteg

Évtizedek óta tartja magát a nézet, miszerint a fogamzásgátlók hízásra hajlamosítanak. Akadnak olyan termékek, melyek vízvisszatartó hatásuk miatt valóban súlynövekedést okoznak, a korszerű készítmények esetében azonban ettől nem kell tartani.

Sokat ül a monitor előtt? Íme a veszélyek!

MTI

A számítógép képernyője elől, vagy az íróasztal mellől leggyakrabban felálló embereknek átlagosan több mint 4 centiméterrel volt karcsúbb a dereka, mint az azonos munkakörben dolgozó, jóval ritkábban szünetet tartóknak - idézte szerdán ausztrál kutatók eredményét a The Daily Telegraph című folyóirat online kiadása (http://www.telegraph.co.uk/health).

A napi ötszöri étkezés hízlal? - Kutatás

WEBBeteg - K. J. fordító

Táplálkozáskutatók több évig tartó sulykolásának hála az emberek többségében aktívan él az a hit, miszerint ajánlatos inkább több kis étkezést beiktatni a nap során. Mindez most megdőlni látszik…

Terhesség - Nem jó a túlzott súlygyarapodás

MTI

A genetikai tényezőktől függetlenül nagyobb súlyú gyermekei születnek azoknak a kismamáknak, akik a terhesség alatt a kívánatosnál jobban meghíznak - állapította meg egy amerikai tanulmány, amely csütörtökön jelent meg a The Lancet című brit orvosi folyóirat internetes kiadásában.

Hogyan hízzon egészségesen?

KamaszPanasz

Míg egyesek kétségbeesetten próbálnak megszabadulni fölösleges kilóiktól, addig másoknak az okoz gondot, hogyan szedjenek fel pár kilót.