Gyermekkori elhízás téma

Fókuszban a JANPA projekt - Keressük a gyermekkori elhízás megelőzését célzó jó gyakorlatokat

Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet

A gyermekkori elhízás megfékezésének lehetőségeiről az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetben tanácskoznak az Európai uniós országok szakemberei. A Táplálkozással és fizikai aktivitással foglalkozó együttes fellépés uniós projekt OGYÉI által vezetett nemzetközi munkacsoportja 2016. január 29-én, Budapesten ülésezik.

A kiskamaszok is veszélyeztetettek elhízás szempontjából

Comlab

A GYERE Program első felmérése szerint elsősorban a túlsúly, de az alultápláltság
is jellemző.

Átfogó európai életmódprogram indul az elhízás ellen

Well pr

Május végén a világ legnagyobb, az elhízás megelőzését szolgáló hálózata, az EPODE egy a gyerekkori elhízást Európa-szerte megelőző átfogó projekt elindítását jelentette be. Három év alatt közel négy millió európait akarnak elérni az OPEN projekttel.

A gyerekkori elhízás az anyaméhben kezdődhet

MTI

A gyerekkori túlsúlyosság kialakulása már az anyaméhben megkezdődik. Az MRI készülékkel vizsgált magzatok esetében édesanyjuk esetében tapasztalthoz hasonló hasi zsírréteget figyeltek meg.

Gyerekkori elhízás.

Orvos valaszol - Dr. Felszeghy Enikő

Kislányom 7 éves. 122.5cm és 25 kg. Kb három hónap alatt csak fél centit nőtt, de 2 kgot hízott. Nem tudom ez a súly az ő korában normális-e. Lehet, hogy túl sokat aggódom, de én egész életemben súlyproblémával küzdöttem, és ebben a korban kezdtem hí