Gerincfájdalom téma

A Bechterew-kór és tünetei és kezelése

WEBBeteg - Dr. Soltész Annamária, általános orvos - 2022.09.25. 21:03
Bechterew-kór
A Bechterew-kór (más neveken spondylarthritis ankylopoetica (SPA), ankylotizáló spondylitis vagy spondylitis ankylopoetica) a gerincet alkotó ízületeknek és a keresztcsonti ízületnek olyan gyulladásos megbetegedése, mely hónapok, évek alatt egyre súlyosabb tünetekhez, mozgáskorlátozottsághoz vezet.

A gerinc egészsége - Hasznos tippek munkához és pihenéshez

Oxygen Medical - Dr. Dobos Márta, ortopédus - 2022.08.30. 22:03
A holisztikus szemléletnek az ortopédiában is jelentősége van, hiszen a mozgásszervi problémákat sosem szabad elszigetelten vizsgálni. Ezek a szervek egységes rendszert alkotnak, amelyeket ennek szellemében kell kezelni. Dr. Dobos Márta, ortopéd szakorvos az összefüggésekről beszélt.

A gerincfájdalom lelki tényezői

reumatologia.hu - 2022.04.03. 17:36
A fájdalom a test sérülésének kellemetlen, érzelmileg megrázó élménye. A hirtelen bekövetkező sérülés és az általa okozott fájdalom, nyilvánvaló ok-okozati összefüggésben állnak. A tartósan fennálló, idült fájdalom általában a mélyebb szövetekből ered.

Mit jelent a reggeli és az éjszakai derékfájás?

Szponzorált tartalom - 2022.02.03. 13:26
A derékfájás olyan mozgásszervi betegség, amit szinte minden ember megtapasztal élete során. A szerencsésebbek csak néhány zavaró tünetet észlelnek, de vannak olyanok is, akiknek akár műtétre is szükségük lehet. (x)

Együtt élni a Bechterew-kórral

WEBBeteg - Dr. Borsi-Lieber Katalin - 2022.01.04. 05:03
Bechterew-kór
A Bechterew-kór (más neveken spondylarthritis ankylopoetica (SPA), ankylotizáló spondylitis, spondylitis ankylopoetica) idült, gyulladásos jellegű ízületi betegség, mely a gerinc, a keresztcsont és a bordák ízületeinek és szalagjainak elcsontosodásához vezet.

Hogyan előzzük meg az ülőmunka okozta gerincproblémákat?

BP Digital Group - Támogatott tartalom - 2021.01.14. 14:31
Nyolc órát ülünk a munkahelyen a monitor előtt, aztán felszállunk a buszra, villamosra és leülünk. Hazaérünk, lehuppanunk a kanapéra, hogy nyomkodjuk egy kicsit a telefont vagy nézzük a tévét. Aztán leülünk a családdal vacsorázni, este pedig ülve olvasunk még egyet az ágyban. Modern életünk az ülés köré szerveződik, szervezetünket, testünket azonban nem erre találták ki.

A háta közepe fáj? Ez lehet a megoldás

Fájdalomközpont - Dr. Arnold Dénes Arnold MSc, sebész, fájdalomspecialista - 2019.09.15. 17:36
A hátunk középső része számos ok miatt fájhat, hiszen a háti gerinc 12 csigolyája, az izmok, a szalagok bonyolult rendszere könnyen sérülhet, irritálódhat, elhasználódhat. Dr. Arnold Dénes Arnold MSc, a FájdalomKözpont sebésze, fájdalomspecialista, akupunktőr szerint nem mindig könnyű a diagnózist felállítani, de csak ez lehet az alapja az eredményes kezelésnek.
Nagyon sokan panaszkodnak hát- és gerincfájdalomra. A gerincoszlop számára tulajdonképpen az évmilliókkal ezelőtti felegyenesedés sem tett jót. A mostanában egyre terjedő mozgáshiány, ülő életmód pedig még rontott ezen a helyzeten. Akár sportsérüléstől, akár rossz tartástól kialakult fájdalmak esetén érdemes a patikustól tanácsot kérni.

Gerincbántalmak a stressz miatt?

Harmónia Centrum - 2016.12.17. 12:11
Testünk állapotát rendkívüli mértékben befolyásolja pszichénk pillanatnyi állapota. Ahogyan stresszes életmódunk a vérnyomástól kezdve a vércukorszinten keresztül oly sok mindent képes befolyásolni, úgy lehet kihatással a mozgásrendszerünkre is. A hátunkon biztosan érezzük a mindennapok megterhelő következményét: az elmerevedett, görcsös izmokat és a fájdalmas mozdulatokat.

Hat tévhit a gerincfájdalomról

WEBBeteg - 2016.02.28. 16:07
Fáj a derekam! - minden magyar elmondja ezt a mondatot életében legalább egyszer, de inkább többször. Egy kisebb szúró vagy húzódó fájdalom, azonban teljesen normális és hamar elmúlik.

Szüntesse meg gerincfájdalmát!

Támogatott tartalom - Dr. Szkopincev Dmitrij Ivanovics - 2015.01.01. 11:19
Napjaink egyik legaktuálisabb egészségügyi problémája a spondylosis. Már fiatal korban jelentkezhet, a 30 évesek között is előforduló rendellenesség. Gyógyítása komplex kezelést igényel. Hogyan kezelhető a fájdalom? Mit tehet, ha a betegség krónikussá válik? (x)

Gerincbántalom: Hogyan gyógyítható?

MTI-Press - 2012.02.23. 05:21
Háromféle ember van: akinek már fájt a gerince, akinek fáj, és akinek fájni fog. A gerincbetegség népbetegség, és nem csak nálunk, hanem szerte a világon. Bár elcsépelt közhelyként hangzik a megállapítás, sok igazságtartalma van Varga Péter Pál szerint is, aki az Országos Gerincgyógyászati Központ főigazgatójaként és gyakorló gerincsebészként naponta szembesül a mondás valóságával.

Idősek gyógytornája

WEBBeteg - Fazekas Erzsébet - 2011.11.05. 10:51
Az egészséges élet egyik fontos jellemzője a megfelelő mozgáskészség. Romlását előidézheti sérülés, krónikus betegség, vagy az évek múlása, az öregedés.

Gerinc, has

Orvos valaszol - Dr. Szanyi Andrea - 2020.01.28. 01:44
Jó estét kívánok! Egy olyan problémám van, hogy hirtelen mozdultam és a nyak csigolyám, a lapocka melletti csigolyám rotyogó hangot adott. Tehát sorozatos roppanas volt és azóta fáj . Kellene tőle félnem? Másik problémám, hogy lassan egy hónapja t

Hát- és mellkasfájdalom

Orvos valaszol - Dr. Szanyi Andrea - 2019.07.14. 22:07
Tisztelt Doktornő/úr! Lassan két hónapja tartó hát-, és mellkasfájdalmam van, ami főként a szegycsontomnál és körülötte jelentkezik. Főleg reggelente fáj, amikor kikelek az ágyból vagy ha sokáig ülök egy helyben, mivel ülőmunkát végzek sajnos. Sé

Scheuermann utáni állapot

Orvos valaszol - WEBBeteg Szakértő - 2009.02.26. 20:09
Tisztelt Doktor Úr/Nő! 25 éves nő vagyok, körülbelül 10 éves korom óta gerincproblémáim vannak. Mivel az utóbbi időben fokozódtak, ezért ismét orvoshoz mentem, hátha lehet már tenni valamit az úszáson és a tornán kívül is.. A röntgenleletemen az a

Mit várhatok?

Orvos valaszol - WEBBeteg Szakértő - 2009.02.18. 19:37
15 éve magasvérnyomással, 8éve egész vastagbélre kiterjedő colitis ulcerosaval kezelt betg vagyok. Januárban többéve tartó panaszaim kivizsgálása nyomán kiderült, hogy súlyos discopathyam van. A gerincem S alakban elég jelentős mértékben elferdült.

Gerinc

Orvos valaszol - WEBBeteg Szakértő - 2009.02.13. 13:20
Tisztelt Doktor Nő/Úr! Fizikai munkát végzek, és este mikor megpihen a, derekam, tv-nézés közben, utána nagyon nehezen tudok újra rendesen járni. Fel akarok állni és akkor annyira fáj lent a, derekamnál a gerincem, hogy percek kellenek ahhoz, ho

Gerinc probléma?

Orvos valaszol - WEBBeteg Szakértő - 2008.12.10. 08:52
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Tegnap voltam gerinc rtg.-en melynek eredménye: Az S1 hátsó íve hasadt, a lumb.lordosis elsimult. Egyebekben a gernic rad. ép. Kérem írja meg véleményét, javaslatát, hogy mire számíthatok Köszönettel

Milyen betegség a polydiscopathia lumbalis?

Orvos valaszol - WEBBeteg Szakértő - 2008.10.13. 23:43
26 éves lány vagyok, és évek óta visszatérő, derékfájdalmaim vannak, zsibbad a jobb II-es és III-as lábujjam, illetve időnként a jobb combom. Ezért a háziorvosom elküldött gerincsebészerre, ahol CT vizsgálatot végeztek, aminek az eredménye a köv

Milyen vizsgálatot javasol?

Orvos valaszol - WEBBeteg Szakértő - 2008.09.15. 09:54
Tisztelt Dr.nő!, Derék és combba lesugárzó fájdalmaim a leggyakoribbak. Félelmeim vannak, mert édesanyámnak is hasonló tünetei voltak, decemberben, és márciusban meghalt, tüdőrák, áttétek voltak mindenhol, csak nem találták meg.. Milyen vizsgála

Gerincfájdalmak

Orvos valaszol - WEBBeteg Szakértő - 2008.07.21. 13:14
Jó napot kívánok! Napok óta egyre jobban fáj a gerincem középső fele, érintésre a csigolyáimban fájdalmat érzek, illetve le- és felüléskor nagyon fáj. Nem tudom eldönteni, hogy tulajdonképpen a, derekam vagy a vesém fáj, vagy a gerincemből sugárz