Fogínygyulladás téma

Gyakori szájbetegségek és tüneteik

WEBBeteg, otvenentul.hu

Az ajkak, a fogíny és a száj nyálkahártyája igen érzékeny terület. A legkisebb sérülés vagy fertőzés okozta sebesedés is rendkívül kellemetlen.

Fogágybetegségek okai

WEBBeteg - B. M., szakfordító

A parodontitis többnyire enyhébb tünetekkel kezdődik: a fogíny gyengén vérzik, picit megdagad és kivörösödik, majd egyre érzékenyebb lesz, és végül begyullad az egész íny. Legtöbb esetben már a kezdődő parodontitis is fájdalommal jár.

Miért veszíthetjük el fogainkat?

Ötvenenentul.hu

A közvélekedés úgy tartja, hogy a fogatlanná válásban elsősorban a fogszuvasodás játssza a főszerepet. Ezzel szemben valójában a foghiányokért a fogínygyulladások és a nyomunkban fellépő fogágybetegségek legalább ilyen mértékben tehetők felelőssé. Becsült adatok szerint a felnőtt lakosság mintegy 30–50 százalékának van kezdődő vagy középsúlyos, egynegyedének pedig súlyos fogíny-, illetve fogágybetegsége.

Bélféreg elleni szer a fogínyproblémák ellen?

Oxygen Medical

Ausztrál kutatók állatoknál alkalmaztak először egy bérférgek ellen használatos szert a fogínygyulladás ellen. Dr. Benkő Krisztina, az Oxygen Fogászat fogorvosa szerint a további kutatások jelentősek lehetnek a periodontitis elkerülése, és végső soron a fogak megtartása érdekében.

A fogínygyulladás kezelése a merevedési zavaron is segíthet

MTI

A fogínyük gyulladásával kezelt férfiak merevedési problémái is javultak a terápia hatására - állapították meg egy török tanulmányban.

A száj szervezetünk kapuja

Medipress

Miután megmossuk a fogunkat, alig koppan a fogkefe a pohár alján, máris újra megkezdődik a lepedék képződése.

A fogínygyulladás kezelése terhesség idején

Medipress

Egy új tanulmány szerint az állapotos nők biztonsággal kezeltethetik fogínygyulladásukat, mert a terápia nem veszélyezteti gyermekük egészségét.

visszatérő fogínygyulladás

Orvos valaszol - Dr. Varga Éva

Tisztelt Doktornő/Doktor úr! Azzal a problémámmal fordulok Önhöz, hogy ismételten fogínygyulladásban szenvedek. Már 4 napja tartanak a tüneteim (fel van dagadva a fogíny, gyulladt, ez külsőleg is jól látható, nem a fogaktól ered a fájdalom, hanem a

Fogínygyulladás

Orvos valaszol - WEBBeteg Szakértő

Tisztelt Szakértő!

Kb. egy éve tudom, hogy autoimmun pajzsmirigy-alulműködésem van. Mióta elkezdtem a hormonpótlást, mindenféle újabb és újabb "bajom" lett. Amitől most nagyon meg vagyok ijedve, hogy tavaly november elején már kihúzta a

Inygyulladások és fájdalom

Orvos valaszol - WEBBeteg Szakértő

Tisztelt doktor Úr!

Hónapok óta bizsergett a jobb szemfogam egész gyökere, s kellemetlen, szembe és fejbe sugárzó nyomást okozott.  Ez a fog gyökérkezelt,   csonkolt fog volt. A gyökkérrészen az ínyem jóval duzzadtabb volt, mint a többi