Fogágybetegség téma

Fogorvosok Egyesülete: gyenge szájhigiénia, rossz fogak

MTI

A magyar lakosság fogazati és szájegészségi állapota lényegesen rosszabb annál az átlagnál, amely a legtöbb nyugat-európai országban, elsősorban a skandináv államokban élőket jellemzi - közölte a Magyar Fogorvosok Egyesülete csütörtökön az MTI-vel.

5 tévhit a fogágy betegségeiről

Oxygen Fogászat

Sokan nem tudják, de a fogágyat, az ínyt érintő betegségekkel egy specialista foglalkozik: a parodontológus. Dr. Bajusz Örs, az Oxygen Fogászat parodontológusa a fogággyal kapcsolatos tévhitekről beszélt.

Mit tehetünk fogaink egészségéért?

Több mint TestŐr

Csontjaink egészségével párhuzamosan fogaink épségének megőrzése is nagyon fontos!

Fogágybetegség és cukorbetegség - derüljön ki végre az igazság!

Chapter Four Communications Hungary

A Közép- és Kelet-Európai népesség csupán 1,7 százalékának teljesen egészséges az ínye. A fogágybetegséget elsősorban a rossz szájhigiéné okozza, de a dohányzás, a stressz, az elhízás, sőt a cukorbetegség is jelentősen befolyásolja kialakulását.

A fogínygyulladás kezelése a merevedési zavaron is segíthet

MTI

A fogínyük gyulladásával kezelt férfiak merevedési problémái is javultak a terápia hatására - állapították meg egy török tanulmányban.

Dr. Ágics Anikó

WEBBeteg

Dr. Ágics Anikó fogorvos bemutatkozása a WEBBeteg.hu egészségportálon. Szakterületei: regeneratív parodontális kezelések, esztétikai és fogpótlástani beavatkozások.

Mozgó fog

Orvos valaszol - Dr. Volom András

Tisztelt Dr. Úr! Az alábbiakban szeretném segítségét kérni. Férjem 65 éves, rendszeresen jár fogászatra. Kb. fél éve 1-2 foga alul meglazult. A fogorvos javaslatára Vitinne kapszulát szedett. Eddig 2 dobozzal. Sajnos a fog nem erősödött vissza, ta

Vérző, gennyes íny

Orvos valaszol - Dr. Csuth Ágnes

Szeretnék segítséget kérni.

Tünetek: 2 fogamnál puhább az ínyem és könnyen vérzik fogmosásnál, ha megnyomom kellemetlen szagú gennyes váladékot enged és vérzik.