Flavonoid téma
A szőlő egészségre gyakorolt hatásai
WEBBeteg - Dr. Nagy László, infektológus - 2022-10-03 14:33

A szőlő (a gabona mellett) az egyik legősibb kultúrnövényünk. Kezdettől fogva szent és isteni növénynek, életfának tekintették az emberek. A sumér ékírás az élet szót szőlőlevél alakú jellel ábrázolta.
Az alma hatásai az egészségünkre
WEBBeteg - Dr. Borsi-Lieber Katalin - 2021-12-20 20:33

Az almában előforduló antioxidánsok a sejteket károsító folyamatok semlegesítésével hatnak jótékonyan egészségünkre, ezáltal erősítik az immunrendszert, gyulladáscsökkentő és rákmegelőző hatással rendelkeznek.
A vörösbor hatása a szervezetre
WEBBeteg - Dr. Kónya Judit, családorvos - 2021-10-31 04:33

A bor hazánk nemzeti jelképeinek egyike, a számos kitűnő borvidék jelenlétének, a magyar borkészítés hagyományainak köszönhetően. A régi korok az élvezeti értékek mellett elsősorban bélfertőtlenítő szerként fogyasztották, mivel úgy tartották, a bor fogyasztása megvéd az emésztőrendszer fertőzéses betegségei ellen.
Immunerősítő ételeink - Ön tudta?
KamaszPanasz - 2016-05-29 14:21
Ha betegségből lábadozik, vagy épp szeretné elkerülni a vírusokat, vagy csak úgy érzi, egy kis erősítés sosem árt, akkor olvassa el cikkünket. Senkinek sem árt, ha tudja, mely ételekkel erősítheti immunrendszerét.
Ezekkel a gyümölcsökkel és zöldségekkel előzhető meg leghatékonyabban a súlygyarapodás
WEBBeteg - E.M.M., fordító - 2016-05-23 21:41
Először vizsgálták meg átfogóan, hogy pontosan melyek azok a flavonoid-vegyületek, amelyek a leginkább segítenek a fogyásban: az eredmények alapján ezek közé tartoznak a flavonolok, az antocianinok és a flavonoid polimerek. Vajon milyen gyümölcsök és zöldségek bővelkednek ezekben az összetevőkben?
Hideg idő, több kalóriaigény, felpezsdítő fűszerek
Oxygen Medical - 2015-01-24 08:38
Hideg időben a szervezet több energiát igényel, ezt érezhetjük az étvágyunk növekedésén, illetve a megkívánt ételek fajtáján is.
A kakaóbab vegyületeivel megelőzhető az időskori szellemi hanyatlás
MTI - 2014-10-28 15:40
A kakaóbabban található természetes gyógyhatású vegyületcsoport, a flavonoidok segítségével egészséges idős embereknél megelőzhető a korral járó szellemi hanyatlás - erre a következtetésre jutottak a Columbia Egyetem tudósai.
Mik is azok az antioxidánsok?
WEBBeteg - Dr. Kónya Judit, családorvos - 2014-03-09 16:15
Az antioxidánsok szervezetünk egyik létfontosságú alkotóelemei. Egy részükhöz csak növényi táplálékon keresztül tudunk hozzájutni, más részüket pedig csak állati eredetű ételek tartalmazzák.
Hogyan hat a teafogyasztás a csontokra?
WEBBeteg - Cs. K., fordító - 2013-10-13 02:51
Egy új kutatás kimutatta, hogy azoknak az idősödő nőknek, akik rendszeresen fogyasztanak teát, magasabb a csontsűrűségük, és kisebb mértékű a csontritkulásuk, mint kortársaiknak - számol be a WebMD amerikai egészségügyi portál.
Az eper és az áfonya csökkentheti a szívroham kockázatát nők esetében
MTI - 2013-01-16 15:45
Heti három vagy több adag eper és áfonya evése egyharmaddal csökkentheti a szívroham kockázatát a nőknél - közölték amerikai és brit kutatók új tanulmányukban.
Gyümölcsevéssel a Parkinson-kór ellen
MTI - 2012-04-14 12:21
A Parkinson-kór súlyos és egyelőre még nem teljesen gyógyítható betegség, egy új vizsgálat azonban azt mutatta, hogy számos színes gyümölcs gyakori fogyasztása igen egészséges a megelőzés szempontjából. Egy angol és egy amerikai kutató közös munkájának eredményeit a legtekintélyesebb ideggyógyászati folyóirat, a Neurology közölte.
Gyógyító flavonoidok
MTI - 2012-02-14 18:37
Mintegy 20 százalékkal ritkább a szív-és érrendszeri halálozás a növényi flavonoidokat friss zöldség és gyümölcs formájában rendszeresen fogyasztók körében - derült ki a táplálkozástudomány legtekintélyesebb folyóirata, az American Journal of Clinical Nutrition februári számában megjelent tanulmányból.
Visszérbetegség - Kiegészítő és alternatív terápiák
WEBBeteg - Tóth András, újságíró - 2010-09-08 13:17
Egy átfogó visszeres kezelési terv tartalmazhat egy sor kiegészítő és alternatív gyógymódot. Általában az ilyen terápiák célja a visszér kialakulásának megelőzése, vagy a már meglévő visszér további súlyosbodásának megakadályozása, nem pedig a már kialakult erek eltüntetése.
Érelmeszesedés - Egyszerű megelőzés
MTI - 2010-04-05 21:47
A kutatásban azt vizsgálták, hogy az egészségtelen ételek milyen módon és mértékben befolyásolják az ereken belül induló gyulladásos folyamatot jelző változásokat.
Memóriajavító ételek
MTI - 2010-02-04 02:50
Fekete csokoládé, tea, bor - azok az idősödő hölgyek és urak, akik egész életükben rendszeresen fogyasztottak teát, csokoládét, bort, a gondolkodást vizsgáló elmepróbák során sokkal jobban teljesítettek, mint azok, akik az előbbi élvezeti cikkek egyikével sem éltek.
Flavonoid - Mindennapi ételek a rák ellen?
MTI - 2010-01-28 15:53
A növényi flavonoidok antioxidáns hatású vegyületek, melyek megvédik a sejteket az oxidáció miatti károsodástól.
Szívbajokat előzhet meg a narancslé
MTI - 2009-08-03 14:15
Naponta fél liter friss narancslé védi a verőerek belső felszínének érzékeny sejtjeit, ezáltal csökkenti a szívinfarktus kockázatát és a vérnyomást. A szívgyógyász kutatók vizsgálatának eredményeit Las Vegasban ismertették, az Amerikai Szív Szövetség tudományos ülésén.
Terheseknek hasznos a csokoládé
Független Hírügynökség - 2008-04-29 10:45
Napi egy szelet minőségi étcsokoládé védi a terhes kismamákat a magas vérnyomástól - állapították meg amerikai orvosok. Kutatásuk részleteit az Epidemiology című orvosi szaklap májusi számában jelentetik majd meg.
A csoki árt a csontoknak?
Független Hírügynökség - 2008-02-27 10:40
A csokoládé egyik előnye, hogy flavonoidokat tartalmaz, melyek erősítik a csontokat, lassítják a csontritkulást. Azonban lehetséges volna, hogy a csoki többet árt, mint használ csontjainknak?