Flavonoid téma

A vörösbor hatása a szervezetre

WEBBeteg - Dr. Kónya Judit, családorvos

A bor hazánk nemzeti jelképeinek egyike, a számos kitűnő borvidék jelenlétének, a magyar borkészítés hagyományainak köszönhetően. A régi korok az élvezeti értékek mellett elsősorban bélfertőtlenítő szerként fogyasztották, mivel úgy tartották, a bor fogyasztása megvéd az emésztőrendszer fertőzéses betegségei ellen.

A szőlő egészségre gyakorolt hatásai

WEBBeteg - Dr. Nagy László, infektológus

A szőlő (a gabona mellett) az egyik legősibb kultúrnövényünk. Kezdettől fogva szent és isteni növénynek, életfának tekintették az emberek. A sumér ékírás az élet szót szőlőlevél alakú jellel ábrázolta.

Az alma hatásai az egészségünkre

WEBBeteg - Dr. Borsi-Lieber Katalin

Az almában előforduló antioxidánsok a sejteket károsító folyamatok semlegesítésével hatnak jótékonyan egészségünkre, ezáltal erősítik az immunrendszert, gyulladáscsökkentő és rákmegelőző hatással rendelkeznek. A hasznos vegyületek (flavonoidok, quercetin glycosid, a phloretin glycosid, a chlorogénsav és az epicatechin) legnagyobb számban az alma héjában vannak jelen, így ajánlott hámozás nélkül fogyasztani a gyümölcsöt.

Immunerősítő ételeink - Ön tudta?

Kamaszpanasz.hu

Ha betegségből lábadozik, vagy épp szeretné elkerülni a vírusokat, vagy csak úgy érzi, egy kis erősítés sosem árt, akkor olvassa el cikkünket. Senkinek sem árt, ha tudja, mely ételekkel erősítheti immunrendszerét.

Ezekkel a gyümölcsökkel és zöldségekkel előzhető meg leghatékonyabban a súlygyarapodás

WEBBeteg - E. M. M., fordító

Először vizsgálták meg átfogóan, hogy pontosan melyek azok a flavonoid-vegyületek, amelyek a leginkább segítenek a fogyásban: az eredmények alapján ezek közé tartoznak a flavonolok, az antocianinok és a flavonoid polimerek. Vajon milyen gyümölcsök és zöldségek bővelkednek ezekben az összetevőkben?

Hideg idő, több kalóriaigény, felpezsdítő fűszerek

Oxygen Medical

Hideg időben a szervezet több energiát igényel, ezt érezhetjük az étvágyunk növekedésén, illetve a megkívánt ételek fajtáján is.

A kakaóbab vegyületeivel megelőzhető az időskori szellemi hanyatlás

MTI

A kakaóbabban található természetes gyógyhatású vegyületcsoport, a flavonoidok segítségével egészséges idős embereknél megelőzhető a korral járó szellemi hanyatlás - erre a következtetésre jutottak a Columbia Egyetem tudósai.

Mik is azok az antioxidánsok?

WEBBeteg - Dr. Kónya Judit családorvos

Az antioxidánsok szervezetünk egyik létfontosságú alkotóelemei. Egy részükhöz csak növényi táplálékon keresztül tudunk hozzájutni, más részüket pedig csak állati eredetű ételek tartalmazzák.

Hogyan hat a teafogyasztás a csontokra?

WEBBeteg - Cs. K. fordító

Egy új kutatás kimutatta, hogy azoknak az idősödő nőknek, akik rendszeresen fogyasztanak teát, magasabb a csontsűrűségük, és kisebb mértékű a csontritkulásuk, mint kortársaiknak - számol be a WebMD amerikai egészségügyi portál.

Az eper és az áfonya csökkentheti a szívroham kockázatát nők esetében

MTI

Heti három vagy több adag eper és áfonya evése egyharmaddal csökkentheti a szívroham kockázatát a nőknél - közölték amerikai és brit kutatók új tanulmányukban.