• Egészséges Táplálkozás téma

        Több mint TestŐr
        Egyre többen odafigyelnek ma már arra, hogy mit esznek, és arra, hogy az milyen hatással van a szervezetükre. Mondhatni az egészséges táplálkozás trenddé vált. Az éttermek szerencsére már a minőség növelésével és az alapanyagok tisztaságával versengenek egymással, hiszen sokan eszerint választanak. A vega, vegán, paleo táplálkozásnak is egyre nő a tábora, így mostanában nem ritka, ha egy étterem kínálatában mindezekre alternatívákat kapunk.
        Több mint TestŐr
        Nem csak nyáron lehet vitamindúsan táplálkozni. Ahogy jön a hideg, érdemes változatos zöldségek fogyasztásával biztosítani a szervezet vitaminháztartását. A sütőtök, az édesburgonya, a csírák, a saláták fogyasztásával a szervezet ellenállóbb lesz. Az egészséges táplálkozás egyre nagyobb divat, így az éttermek manapság már bőséges kínálatot nyújtanak egészséges ételalternatívákra is.
        Több mint TestŐr
        Akik szeretnének egészségesebben élni és táplálkozni, azok sokszor tanácstalanul állnak a döntésük után: Jó, de hogyan? Az életmódváltás egy szemléletváltás is. De a stresszkezelés, a mindennapi mozgás, a korszerű ételek főzése, mind-mind megtanulható.
        Semmelweis Egyetem
        Napi öt adagra elosztott változatos étkezést javasol az idősebbeknek Veresné Dr. Bálint Márta. Az Egészségtudományi Kar Dietetikai és Táplálkozástudományi Tanszékének vezetője felhívta a figyelmet arra, hogy a csontok egészségéhez ebben a korban különösen fontos kalciumot főként tejből vagy tejtermékből lehet megszerezni.
        Több mint TestŐr
        A nagyvárosi élet velejárója, hogy sokan nem tudnak otthon ebédelni. Ilyenkor nehéz megoldani az egészséges táplálkozást, pedig ez az egészségmegőrzés alapja. De az ételrendelés ma már nem csak a menzaszintű ételeket jelenti, sőt vannak olyan helyek, ahol a szénhidrátcsökkentett diétától a fehérjedús diétán át cukormentes ételek is választhatók.
        Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége
        A táplálkozástudomány egy folyamatosan fejlődő tudományág, ahol Hérakleitoszt szavaival élve „az egyetlen állandó a változás maga”. Napi rendszerességgel látnak napvilágot új tanulmányok, és jelennek meg a legújabb kutatások eredményei. Az egészségtudatosság is egyre nagyobb teret hódít, számos felmérés (ELEF2014, Nielsen 2016, GFK 2016) szerint a magyar emberek többsége úgy véli, hogy a genetikai, biológiai adottságokon túl az egészség megőrzésének a kulcsa, ha mi magunk is teszünk érte, vagyis az egészségtudatos életmód.
        Több mint TestŐr
        Végre egy divathullám, ami tényleg követni való. Pár éve megfigyelhető, hogy egyre divatosabb a reformétkezés. Az emberek próbálnak odafigyelni arra, hogy mit esznek, és az étteremben is próbálnak az egészséges ételek közül választani. Egyre több embernek az életét nehezíti meg valamilyen ételintolerancia. A haladó szellemű éttermek ma már ezekre is felkészültek és nem jelent problémát számukra, ha valaki gluténmentes, laktózmentes fogásra vágyik.
        Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége
        Fontos, hol vásároljuk, hogyan készítjük el és hogyan tároljuk az ünnepi menüt.
        Több mint TestŐr
        Napjainkban egyre többen ismerik fel, hogy sok betegség okozója a helytelen, mozgásszegény életmód, valamint a túlzott és egészségtelen táplálkozás. A tudatos táplálkozással megőrizhető az egészség és növelhető a szellemi és a fizikai teljesítmény.
        Több mint TestŐr
        A télen felszedett pluszkilóktól ilyenkor, tavasszal érdemes megszabadulni. De a könyörtelen fogyókúrák helyett a tudatos alakformálás és a tudatos és egészséges táplálkozás a leginkább ajánlott. A szépségiparban már régóta használt infravörös fény, vákuum vagy a kollagénlámpa hatását a testedzés tökéletesítésére is felhasználják már. Ezeket a technológiákat összekombinálva fokozható az anyagcsere és könnyen elérhető az álomalak.
        A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!