Egészségügy téma

Októberben kezdi meg munkáját a Nemzeti Népegészségügyi Központ

MTI

Az NNK az Országos Közegészségügyi Intézet bázisán, bővült hatáskörrel, jelentős részben az intézetnek, valamint az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) országos tisztifőorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkárának korábbi feladatait veszi át.

Én ugyan fel nem fekszem a műtőasztalra! Beleegyezés az ellátásba

Dr. Kovácsy Zsombor

Általában rajtunk múlik, hogy hagyjuk-e magunkat meggyógyítani, még ha az orvosok sokszor úgy is tesznek, mintha ehhez nem sok közünk volna.

Megkezdi működését a Nemzeti Népegészségügyi Központ

MTI

A rendelet szerint az Országos Közegészségügyi Intézet elnevezése október elsején Nemzeti Népegészségügyi Központra változik, egyidejűleg az Emberi Erőforrások Minisztériuma országos tisztifőorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkára által irányított szervezeti egységek az NNK-ba olvadnak.

Ott kolbászból van? Gyógyulás külföldön

Dr. Kovácsy Zsombor

Pozsonyi plasztikai sebész ismerősömet kérdeztem, hogy az osztrák áraknál jóval kedvezőbb díjaival miért nem célozza meg a tehetős bécsi közönséget, hiszen szinte percek alatt átruccanhat bárki a szomszédvárba szépülni. Válasza nagyon érdekes volt.

Kovácsy Zsombor: Beutaló - Iránytű a magyar egészségügy labirintusához

Athenaeum Kiadó

Kovácsy Zsombor ismeri az egészségügyet, ám néha ő is megbetegszik. Az orvos, jogász, menedzsment-szakember most megjelent könyvével igyekszik segítséget nyújtani mindenkinek, aki tájékozódni szeretne saját vagy hozzátartozója betegségéről, vagy csak általában érdekli a gyógyítás világa. (x)

Átadták Az év praxisa a Kárpát-medencében pályázat díjait

Az év praxisa a Kárpát-medencében

Szeptember 3-án a Vigadóban adták át Az év praxisa a Kárpát-medencében nyerteseinek díjait, az ünnepségen részt vett Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár is.

Több pénz jut a betegszállítóknak, fogorvosoknak

Emberi Erőforrások Minisztériuma

1,25 milliárd forinttal több pénzből gazdálkodhatnak a betegszállítást végző szolgáltatók, a fogászati szakrendelések számára biztosított finanszírozási keret pedig 1 milliárd forinttal növekedett.

Milyen lesz a jövő kórháza?

EITHealth - Kovács Zsuzsa

Kihez kell majd időpontot kérni? Egy orvoshoz vagy egy digitális terapeutához? A rövid válasz erre a kérdésre, hogy jelen állás szerint, szerencsére, az orvoshoz, de a diagnózis folyamatát nagyon sok ponton fogja a digitális technika segíteni. A WEBBeteg.hu utánajárt a témának.

Hamarosan megjelennek a szuperkórházak tervpályázatai

infostart.hu

Az eddigi legnagyobb fővárosi szakrendelő- és kórházfejlesztési program keretében várhatóan napokon belül megjelenik a három nagy centrumkórházzal kapcsolatos építészeti tervpályázatokra vonatkozó közbeszerzési pályázat.

Semmelweis öröksége: Moss kezet, hogy megelőzd a fertőzést!

WEBBeteg - Fazekas Erzsébet, újságíró

Semmelweis Ignácra, a 200 évvel ezelőtt született - tapasztalatai nyomán infektológussá váló - orvosra irányul a gyógyító szakma és a közvélemény figyelme ebben a jubileumi évben. Korszakos teljesítménye, hogy felismerte a szülő nők életét fenyegető fertőzések okát, mibenlétét, majd ajánlást tett a hatékony megelőzésre. Erre emlékeznek világszerte ebben az ünnepivé emelt évben, így tett a szakértők sorában dr. Jakab Zsuzsanna, a WHO európai regionális igazgatója is.