Debreceni Egyetem téma

A legapróbb hősök

Debreceni Egyetem

Tenyérnyi, mindössze 300 grammos, a várandósság félidejében született babák is küzdenek az életükért a Debreceni Egyetem Gyermekklinikáján. November 17-e a koraszülöttek világnapja, ezért lilára vált a Nagyerdei Víztorony.

Új eljárás a Debreceni Egyetem Hematológiai Tanszékén

Debreceni Egyetem

Elvégezték az első allogén, vagyis idegen donortól származó csontvelő-transzplantációt a Debreceni Egyetem Hematológiai Tanszékén.

Mellkassebészet európai színvonalon

Debreceni Egyetem

Ismét megkapta az európai akkreditációt a Debreceni Egyetem Sebészeti Intézetének Mellkassebészeti Osztálya, amely 2012-ben hazánkban elsőként nyerte el ezt a minősítést.

Középpontban a prevenció

Debreceni Egyetem

Idén is szűrésekkel és tanácsadással várják a látogatókat a Natural Expon a Debreceni Egyetem szakemberei, akik a SZEBB-programot is bemutatják.

Nyílt nap és fórum a vese világnapján

Debreceni Egyetem

Hazánkban minden tizedik ember szenved krónikus vesebetegségben. Ezért is fontos a vese világnap üzenete: Cselekedj időben, hogy megelőzd!

Szakértelemmel a betegek biztonságáért

Debreceni Egyetem

Országosan egyedülálló programot indít a klinikai vizsgálatok biztonságának növelésére az egyetem Szakemberek Betegeink Biztonságáért címmel.

Dr. Kettesy Beáta: A legjobb érzés, ha nagyapa egykori betegét műthetem

WEBBeteg - Balogh Mária, újságíró

Dr. Kettesy Beáta

Elgondolkodom azon, vajon milyen érzéssel megy munkahelyére a Debreceni Egyetem Klinikai Központjának Szemklinikájára dr. Kettesy Bea PhD szemész szakorvos, aki nagypapája szobra mellett halad el nap mint nap. A köztiszteletben álló unokát saját szakmai tevékenységéről, kedvteléseiről, családjáról és természetesen a nagy hírű szemészprofesszor nagyapához fűződő emlékeiről is kérdeztük.

Ismerje meg ön is a prosztatáját! A szűrés és ami mögötte van

WEBBeteg - Tóth András, újságíró

Népbetegség a prosztatarák, évente közel négyezer új esetet regisztrálnak. Kezdetben tünetmentes betegség, amelyre általában vizelési panaszoknál elvégzett szűrővizsgálatok vagy prosztatamegnagyobbodás miatt végzett szövettani vizsgálat során derül fény. Nem tudjuk elégszer hangsúlyozni: minél hamarabb kiderül a daganat, annál jobbak a gyógyulás esélyei.

Változások a betegellátásban

Debreceni Egyetem

Módosult a pulmonológiai, a pszichiátriai és a belgyógyászati fekvőbeteg ellátási rend a Klinikai Központban és a Kenézy Kórházban.

Közösen a betegségek ellen

Debreceni Egyetem

Szakmai csereprogramokban és kutatásokban is együttműködik a jövőben az Általános Orvostudományi Kar és a Thomas Jefferson Egyetem.