Bárányhimlő téma

Bárányhimlővel kórházba került a kötelező védőoltások egyik legnagyobb kritikusa

hvg.hu

Massimiliano Fedriga korábban többször is élesen bírálta az olasz kormány döntését, amely 12 betegség, köztük a bárányhimlő ellen is kötelezővé tette a gyerekkori védőoltást.

Ingyenes lesz a bárányhimlő elleni oltás

AIPM - Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete

Felkerül az életkorhoz kötött, ingyenes védőoltások közé a bárányhimlő elleni vakcina, ami egy újabb, jelentős lépés az esetenként súlyos szövődményekkel járó betegség elleni küzdelemben.

Amit a bárányhimlő elleni védőoltásról tudni kell

WEBBeteg - Dr. Osikóczki Orsolya háziorvos

A bárányhimlő ellen csak védőoltással lehet hatékonyan védekezni. Mivel nagyon fertőző, hosszú lappangási idővel rendelkező betegség, önmagában a higiénés szabályok betartása és a betegek elkerülése nem akadályozza meg a járvány kialakulását.

Védőoltást javasol a bárányhimlő ellen a Házi Gyermekorvosok Egyesülete

MTI

A Házi Gyermekorvosok Egyesülete a gyermekeknek és a betegségen eddig át nem esett felnőtteknek is védőoltást javasol a bárányhimlő ellen a szövődmények, illetve maradandó károsodások elkerülése érdekében.

Bárányhimlő terhesség alatt

WEBBeteg - Dr. Lesznyák Judit, csecsemő- és gyermekgyógyász

Várandósság idején minden kismama igyekszik megóvni a szervezetét a betegségektől, hiszen jó néhány közülük káros hatással lehet a fejlődő magzatra. Ilyen betegség a bárányhimlő is. A fertőzés ellen hatékonyan lehet védekezni védőoltással, ezért minden olyan nőnek ajánlott az oltás beadatása, aki gyermeket szeretne, és még nem esett át a fertőzésen.

A bárányhimlő nem veszélytelen, ezért fontos a védőoltás

MTI

A bárányhimlő nem veszélytelen betegség, minden századik kisgyermeknél komoly szövődményeket okoz, a védőoltási program ugyanakkor nemzetközi adatok szerint hatékony - közölte a Házi Gyermekorvosok Egyesülete az MTI-vel.

A bárányhimlő megelőzése - Az oltási program hatásosnak bizonyul

Pr-ego Kommunikációs Ügynökség

Az önkormányzati finanszírozású oltási programok nyomán az érintett városokban drasztikus visszaesés várható a bárányhimlő fertőzöttek számában.

Még mindig sok a bárányhimlős beteg, pedig a vírusfertőzés védőoltással megelőzhető

Flow PR

Több mint 13 ezer bárányhimlős beteget regisztráltak 2016 első negyedévében Magyarországon. A magas esetszám hátterében főként az állhat, hogy a szülők többsége tájékozatlan a kisgyermekkori fertőzésekkel kapcsolatban, és ahány védőnő és gyerekorvos, annyi álláspont létezik a védőoltásokat illetően.

Kaposvár támogatja a gyermekek bárányhimlő elleni oltását

MTI

Támogatja a négy év alatti gyermekek bárányhimlő elleni védőoltását márciustól Kaposvár: a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülők ingyen, mások hatezer forintért juthatnak hozzá a vakcinához - tájékoztatta az önkormányzat az MTI-t hétfőn.

Hódmezővásárhelyen a gyerekek és a fiatalok is ingyenesen kaphatnak bárányhimlő elleni védőoltást

MTI

Ingyenesen kaphatnak bárányhimlő elleni védőoltást a hódmezővásárhelyi gyermekek és a betegségen korábban még át nem esett 18 év alatti fiatalok - közölte Almási István polgármester hétfőn az alföldi városban.