• Övsömör 9 évesen nagyon aggódom

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Üdvözlöm A kislányom 9 éves a a hasa és a mellkasa között az oldalán kb 2 cm csíkban 12 db kicsi hólyagot fedeztem fel. Viszket neki néha és néha ég neki. Naponta max 2-3 alkalommal. Fájdalma nincs.Félek hogy övsömör de leginkább azért mert olvastam a neten hogy az övsömör legyengült immunrendszerű gyerekeknél jön ki (leukémia limfoma.) Lányom véleményem szerint kicsattan az erőtől és energiától, rengeteget eszik. Nem sápadt, füle körömágya arca rózsaszín. Szeme alatt ha lehúzom sem sápadt, hanem egészséges színű. Nem tapintok nyirokcsomót. A kiütések előtt pár nappal egy intenzív 3 napos úszó táborban volt ahol napi 6-7 órát intenzíven úszott a vízben. Ilyet ezelőtt még sosem csinált. Lehet a hirtelen erős fizikai igénybevétel miatt legyengülhetett az immunrendszere? Természetesen elviszem bőrgyógyászhoz de rengeteget kell várni pedig maszek rendelésre viszem. Én pedig megőrülök az aggodalomtól. Évek óta nem volt lázas beteg, minimális allergiát vettem rajta észre mostanában. Ég az orra és naponta 2-3 alkalommal tüsszent. Rendszeresen szed jó minőségű vitamint GAL K2D3 vitamint C vitamint magnéziumot és flavon kids lekvárt. Kérem segítsen van okom az aggodalomra? HKöszönöm előre a válaszát. Egy paramama...

        Dr. Pék Tamás válasza a bárányhimlő, övsömör témában

        Tisztelt Kérdező! Nem kell feltétlenül, hogy legyengült immunrendszer álljon az övsömör hátterében. Egyébként a bőrherpesz is tud ugyanúgy kinézni, mint az övsömör. Hogy a bárányhimlő vírusa reaktiválódott-e valóban, azt mikrobiológiai módszerrel egyértelműen lehet igazolni, de erre általában nincs szükség. Ha a gyermek nem volt még bárányhimlős, akkor kizárt hogy övsömöre legyen. Aggodalomra nincsen ok, a vitaminok alkalmazása egészséges gyermeknél kérdéses. Üdvözlettel:


        Kérdés: 2020. szeptember 06., 10:38; Megválaszolva: 2020. október 11., 19:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben: