• Bárányhimlő elleni védőoltás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő/ doktor Úr! Kislányom még egy éves kora előtt megkapta a Varivax védőoltás első oltását, mert a játszótéren együtt játszottunk egy kisfiúval akiről kiderült, hogy bárányhimlős lett még aznap beoltattam a kislányomat. Nem is lett akkor beteg. Viszont különböző okok miatt azóta sem kapta meg sajnos a 2.emlékeztető oltást. Most lesz 1 hónap múlva 3 éves. A kérdésem az lenne, hogy van-e értelme ilyen sok idő múlva az emlékeztető oltás beadásának? Ha amúgysem lenne védetebb mint az első után (így, hogy ilyen sok idő eltelt) akkor feleslegesen nem tenném ki az oltás traumájának. Mit tanácsol, beadassam neki a 2.számú oltást. Válaszát előre is köszönöm. Üdvözlettel Lilla

        Dr. Pék Tamás válasza a bárányhimlő témában

        Tisztelt Kérdező! Egyértelműen van értelme az emlékeztető oltás beadásának, mert védettebb lesz tőle a gyermek. Üdvözlettel:


        Kérdés: 2020. február 07., 15:26; Megválaszolva: 2020. február 17., 20:38

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Modern daganatterápia
        Személyre szabott kezelési terv, mesterséges intelligencia segítségével.
        Tehet a hüvelygomba ellen
        A bórsav jótékony hatása hüvelygomba kezelésére már régóta ismert.
        Allergiás?
        A panaszok ellen védelmet nyújthat az egysejtűek titkos fegyvere.
        Új - Távkonzultáció