Övsömör 9 évesen

Üdvözlöm Nemrég írtam Önöknek hogy kislányom szerintem övsömörös. Tegnap elvittem orvoshoz és valóban az...egy durván 3cm és csík van melllkasa és a hasa között oldalt összesen 13 hólyagból áll. Inkább csak viszket neki néha, illetve ha összeráncolódik ott a bőre kellemetlen neki.Kaptunk rá zovirax belső szuszpenziót. A bárányhímlője 3 évesen volt és viszonylag enyhe lefolyású volt kevés pöttyel, szinte pár nap alatt el is múlt. Olvasom a neten hogy milyen komoly gondok állhatnak a gyerekkori övsömör háttérben (rak stb) . A Doktornőt kértem hogy nézze meg a lépét máját és a nyirokcsomóit és jól megdorgált hogy túlzásba viszem az aggodalmat de megnézte és minden rendben volt. Pontosan az övsömörös hólyag megjelenése előtt 5 nappal voltunk nyaralni egy magyar szállodában ahol lányom megtanult úszni és még ilyet sosem csinált de reggel 9-17 óráig folyamatosan keményen úszott csak enni járt ki ezt csinálta 3 napon át. Nem lehet hogy mivel enyhe volt a baranyhimlője és esetleg ez a hirtelen nagyon sok úszás kissé igénybe vette az immunrendszerét.? Feltétlenül szükséges rosszra gondolni? Feltétlenül biztos h gyenge az immunrendszere? Vagy ez valami előjele egy komoly betegségnek? Évente átlag max egyszer van enyhe lázzal járó megfázása. Mostanában ég az orra és naponta 2-3 alkalommal tüsszent főleg ébredés után. Étvágya kedve kiváló. Köszönöm válaszát.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pék Tamás válasza bárányhimlő, övsömör témában

Tisztelt Kérdező!

Kizárt dolog, hogy az úszás legyengítené az immunrendszerét, ez még akkor sem fordul elő, ha nagyon kihajtja magát. A többször kiújuló, nagyon kiterjedt övsömör hátterében szoktak immunhiányos betegséget keresni. Nem hinném, hogy komoly betegség előjele lenne.

Tisztelettel

Kérdés: 2020. szeptember 07., 06:43; Megválaszolva: 2020. október 11., 19:39
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Övsömör 9 évesen nagyon aggódom
Üdvözlöm A kislányom 9 éves a a hasa és a mellkasa között az oldalán kb 2 cm csíkban 12 db kicsi hólyagot fedeztem fel. Viszket neki néha és...
Bárányhimlő elleni védőoltás
Tisztelt Doktornő/ doktor Úr! Kislányom még egy éves kora előtt megkapta a Varivax védőoltás első oltását, mert a játszótéren együtt...
Bárányhimlős beteg látogatása
A barátnőm bárányhimlős valószinűleg. Én már gyerekként átestem a betegségen. Meglátogathatom-e? Van-e esély arra hogy újra beleesem?
5 hetes
Tisztelt Doktor úr! 5 hetes kismama vagyok. A napokban találkoztam egy ismerősömmel, akiről, az üdvözlő puszi után kiderült, hogy övsömöre van....
Bárányhimlő és autoimmun...
Tisztelt Doktor Nő/Úr! Abban kérném a segítségét, hogy 4.napja 38fokos hőmérsékletig megy fel a lázam nem teljes nap ekkora a hőm az utóbbi...