• Övsömör 9 évesen

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Üdvözlöm Nemrég írtam Önöknek hogy kislányom szerintem övsömörös. Tegnap elvittem orvoshoz és valóban az...egy durván 3cm és csík van melllkasa és a hasa között oldalt összesen 13 hólyagból áll. Inkább csak viszket neki néha, illetve ha összeráncolódik ott a bőre kellemetlen neki.Kaptunk rá zovirax belső szuszpenziót. A bárányhímlője 3 évesen volt és viszonylag enyhe lefolyású volt kevés pöttyel, szinte pár nap alatt el is múlt. Olvasom a neten hogy milyen komoly gondok állhatnak a gyerekkori övsömör háttérben (rak stb). A Doktornőt kértem hogy nézze meg a lépét máját és a nyirokcsomóit és jól megdorgált hogy túlzásba viszem az aggodalmat de megnézte és minden rendben volt. Pontosan az övsömörös hólyag megjelenése előtt 5 nappal voltunk nyaralni egy magyar szállodában ahol lányom megtanult úszni és még ilyet sosem csinált de reggel 9-17 óráig folyamatosan keményen úszott csak enni járt ki ezt csinálta 3 napon át. Nem lehet hogy mivel enyhe volt a baranyhimlője és esetleg ez a hirtelen nagyon sok úszás kissé igénybe vette az immunrendszerét.? Feltétlenül szükséges rosszra gondolni? Feltétlenül biztos h gyenge az immunrendszere? Vagy ez valami előjele egy komoly betegségnek? Évente átlag max egyszer van enyhe lázzal járó megfázása. Mostanában ég az orra és naponta 2-3 alkalommal tüsszent főleg ébredés után. Étvágya kedve kiváló. Köszönöm válaszát.

        Dr. Pék Tamás válasza a bárányhimlő, övsömör témában

        Tisztelt Kérdező! Kizárt dolog, hogy az úszás legyengítené az immunrendszerét, ez még akkor sem fordul elő, ha nagyon kihajtja magát. A többször kiújuló, nagyon kiterjedt övsömör hátterében szoktak immunhiányos betegséget keresni. Nem hinném, hogy komoly betegség előjele lenne. Tisztelettel


        Kérdés: 2020. szeptember 07., 06:43; Megválaszolva: 2020. október 11., 19:39

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        A hurutos köhögés
        COVID-19 kisokos