Antitest téma

A petesejtekre ártalmatlanok a COVID-19 elleni antitestek

WEBBeteg - Fazekas Erzsébet, újságíró, Lektorálta: Bak Marianna, biológus

A koronavírus-fertőzés, a COVID-19 betegség alatt kialakult ellenanyag nem befolyásolja negatívan a petefészkekben lévő tüszőket.

A neutralizáló antitestek szerepe koronavírus-fertőzés esetén

WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna

Jelenleg kritikus kihívás a SARS-CoV-2-koronavírus-fertőzés elleni pontos immunvédelem azonosítása, és ezáltal annak megjósolása, hogy az immunitás változásai miként fognak megjelenni az oltottak esetében. A "nyitással" ez különösen lényeges kérdéssé vált a távolságtartás és a maszkhasználat háttérbe szorulásával.

COVID-19 elleni antitesteket találtak 12 hónappal a fertőzés után

WEBBeteg - Fazekas Erzsébet, újságíró

A pandémia korábbi szakaszában megfertőződött COVID-19-túlélők szervezetében még most, egy évvel később is megtalálhatók a vírus elleni antitestek - foglalja össze egy új tanulmány kutatók tudományos megfigyeléseit.

Antitest kezelés: nem csak COVID-megbetegedés után - új vizsgálat

WEBBeteg.hu - Fazekas Erzsébet, újságíró

Amennyiben a betegség kialakulása előtt alkalmazott antitest terápia hatékonynak bizonyul, meg tudja majd védeni azon nagy kockázattal élőket, akiket még nem oltottak be, vagy akik egészségügyi okok miatt később se kaphatnak vakcinát.

Egyesek hosszas, mások csak rövid védettséget szereznek

WEBBeteg - Fazekas Erzsébet, újságíró, Lektorálta: Dr. Ujj Zsófia Ágnes, belgyógyász, hematológus

Bizonyítékok alapján jó okkal vélhetjük úgy, hogy a koronavírussal szembeni immunitás a fertőződés után akár 6-8 hónapig, sőt, talán évekig is eltarthat - állítják immunológus és virológus szakemberek.

Koronavírus - Az antitestek mennyisége gyorsan csökken a fertőzést követően egy új kutatás szerint

MTI

A koronavírus ellen termelt antitestek szintje egészen gyorsan csökken a megfertőződést követően - állapították meg brit szakemberek.

COVID-19: Mégis számolhatunk eleve meglévő immunitással?

WEBBeteg - Dr. Ujj Zsófia Ágnes, belgyógyász, hematológus

Az eddigi vélekedés szerint az emberiség nem rendelkezik eleve meglévő immunitással a SARS-CoV-2 ellen. Ez biztosan így van? Egy újabb vizsgálat, amelyről a rangos BMJ orvosi szaklap számolt be, érdekes kérdést vet fel erről.

Biológiai molekula, amely teljesen semlegesíti a COVID-19 betegséget okozó új koronavírust

MTI

A SARS-COV-2 vírus ellen hatékony, parányi antitestkomponenst találtak amerikai kutatók.

Meddig tart a COVID-19 elleni immunitás? Ne aggódjon!

WEBBeteg - Fazekas Erzsébet, újságíró

Koronavírus

Az antitestek számának esése nem feltétlenül arra utal, hogy immunrendszerünk gyengébbé vált a koronavírussal szemben, de azt sem jelenti, hogy nem lehet hatékony vakcinát kifejleszteni - üzenik szakértők az elbizonytalanodó lakosságnak.

Svéd antitestvizsgálat: hosszú az út a nyájimmunitásig

WEBBeteg - F. Zs., fordító

Egy, a napokban nyilvánosságra hozott svéd vizsgálat megállapította, hogy április végéig a stockholmiak 7,3 százalékánál termelődött COVID-19 elleni antitest, azaz a döntés ellenére, hogy Svédország nem vezetett be szigorú korlátozásokat a járvány miatt, csak kis lépéssel került közelebb a nyájimmunitás eléréshez.