Magas ATPO terhesség alatt

Tisztelt Doktornő! 14 hetes kismama vagyok. 2009-ben derült ki, hogy autoimmun thyreoiditis betegségem van. Sikerült beállítani az évek alatt a megfelelő TSH-értéket, ezzel az értékkel sikerült is teherbe esnem. A 14 hét alatt végig jó volt a TSH-érték (legutóbb TSH: 2, 62 mlU/L, FT-4: 14, 53) , viszont az aTPO szintem magas (600 IU/ml) . A Letrox adagomat folyamatosan emeljük (most 100 mikrog-t szedek) . A magas ATPO-érték miatt károsodhat-e a baba? Köszönettel: egy aggódó kismama

Dr. Fáklya Mónika válasza anti-TPO antitest és terhesség témában

Tisztelt kérdező!

Nem károsodhat. A Letrox pótlás továbbra is szükséges.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2012. november 21., 09:21 ;Megválaszolva: 2012. november 29., 15:48
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Cukoréhség
Inzulinrezisztencia?
Pajzsmirigy laboreredmény
Nornalis érték ?
Hashimoto - babavállalás