Valós eredmény különbség?

Kedves Dr. Nő! Férjemmel most meddőségi központban járunk, és ott kértek még pár kivizsgálást a start előtt, mint pl. Anti-Tg. Abban szeretném a segítségét kérni, hogy a tegnapi nap folyamán kaptam meg a ciklus.23. napján magánlaborban levett Anti-thyreoglobulin eredményemet, ami: 27, 6 IU/ml. (Ref. érték: 0, 0-150, 0) . Ezzel nincs is baj, de pár nappal előtte voltam a pajzsmirigyes doktornáll, akitől szintén kértem vérképet. Nála a 19. ciklusnapon lett levéve a vér és az anti-TPO: 306 IU/ml (norm.érték: 10 alatt) , anti- hTg 101 IU/ml (nor.érték: 10 alatt) . Az anti-TPO-m mindig is magas volt, amire a doktorúr csak annyit mondott, hogy ez nem befolyásol semmit, csak pajzsmirigy alul, vagy túlműködést okozhat, ami egyenlőre nem áll fent. Viszont itt pár nap alatt az anti-TG szintkülönbsége borzasztó nagy. Bár azt sem tudom, hogy az anti-thyreoglobulin és az anti-hTg ugyan azt jelenti-e?! Én mind a két helyen anti-TG-t kértem. Lehetséges ez a különbég, ha igen mi az oka, vagy a labor adott rossz eredményt? A hajam már jó pár hónapja elég erőteljesen hullik, de nem foltosan. Télen is volt egy ilyen időszak, nyár elején abbamaradt, a közepétől viszont nemsokára újra kezdődött, és azóta is hullik. Még a prolaktinom volt emelkedett, illetve a nőgyógyász tapasztalt gyakran tejváladékot ezért erre gyógyszert szedek, így azóta a prolaktin norm. tartományban van, de a tejváladék még mindig tapasztalható. Válaszát előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza pajzsmirigy antitestek témában

Tisztelt kérdező!

Amennyiben csak a pajzsmirigy ellenes antitestek magasabbak, és a TSH, fT4 szintek rendben vannak nincs teendő. Bár leírják, hogy ilyen esetekben kicsit nehezebben esnek teherbe a nők, de minden esélye megvan a spontán terhességre. Ellenőrizni kell viszont a pajzsmirigy hormon szinteket, mert ez változhat a terhesség és a szoptatás idején, ami befolyásolhatja a baba fejlődését.

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2012. október 02., 09:26; Megválaszolva: 2012. október 03., 15:17
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Vérkép eredmény
Tisztelt Doktor úr/Doktor nő! Frissen lettem 23 éves, sajnos nem sportolok, (mindössze napi körülbelül fél óra séta.) testmagasságom 177 cm...
Pajzsmirigy lelet
Kedves Doktor Úr/Doktornő! A mai napon kapott pajzsmirigy ultrahang leletemről szeretném a véleményét kérni! "A pajzsmirigy lebenyek minimálisan...
Érdemes endokrinológust felkeresni?
Tisztelt Doktor nő / Doktor úr! Nemrégiben volt egy nagylabor vérvételem, ahol a következő eredményeket kaptam: TSH 6,27 (0,55-4,78) | szabad T4...
Pajzsmirigy alulműködés?
Tisztelt Doktornő! Vérmintából véve az alábbi pajzsmiriggyel kapcsolatos értékeim vannak: FT4: 9.98 pmol/l (referencia: 7,86-14,41) TSH: 2,783...
Pajzsmirigy és nemi vágy
Üdvözlöm! 50 éves vagyok, 15 éve diagnosztizáltak nálam autoimmun pajzsmirigy betegséget. 10 éve szedek Letrox tablettát, egészen a tavalyi évig...