Antihisztamin téma

Mi a különbség az allergia elleni készítmények között?

WEBBeteg - Dr. Mélypatakiné Dr. Áfra Júlia, szakgyógyszerész - 2022-09-14 13:03
Antihisztamin
Az allergia kezelése általában tüneti, de súlyosabb vagy hosszan tartó, illetve visszatérő allergia esetén tartós gyógyszeres terápia is alkalmazható. A helyi hatású allergia elleni szerek (pl. orrcsepp, krém, szemcsepp) mellett a leggyakrabban használt és talán legismertebb készítmények az antihisztamin tabletták.

Szénanátha: gyógyszer, spray, szemcsepp?

WEBBeteg - Dr. Kovács Anikó, gyógyszerész - 2022-09-13 15:33
Szénanátha
Az allergiás eredetű nátha a magyar lakosság mintegy egytizedét érinti. A betegség a tünetek alapján könnyen diagnosztizálható, és hatékonyan kezelhető. Ha Ön tartós tünetekkel küzd, ne folytasson folyamatos öngyógyszerelést, inkább kérje ki szakorvos tanácsát!

A rovarcsípés veszélyei

WEBBeteg - Dr. Lajtos Melinda, tüdőgyógyász - 2022-06-28 19:33
Rovarcsípés
Sokan nem is gondolják, milyen veszélyes lehet egy méh- vagy egy darázscsípés. Ezek a kis teremtmények - főleg védekezés céljából - méreganyagot juttatnak a csípés pillanatában az ember szervezetébe. Ez a méreganyag enyhébb esetben bőrpírt, duzzanatot, fájdalmat okoz, súlyosabb formában viszont akár halálhoz is vezethet.

A kullancscsípés húsallergiát okozhat?

Budai Allergiaközpont - Dr. Hidvégi Edit, gasztroenterológus - 2022-06-08 03:03
Az Egyesült Államokban egyre terjed a Lone Star névre keresztelt kullancsfaj, melynek csípése után jobb kerülni a vörös húsok fogyasztását. Az élősködő által okozott allergiás esetek már több európai országban is megjelentek.

Ezért jobb felíratni az antihisztamint

Budai Allergiaközpont - Dr. Moric Krisztina allergológus, fül-orr-gégész - 2022-06-03 10:42
A patikákban több antihisztamin vény nélkül is megvásárolható, ám bizonyos készítményekhez csak receptre tudunk hozzájutni.

Ha az allergia tüneteteit nem enyhíti a gyógyszer

WEBBeteg - Dr. Brugós László, tüdőgyógyász - 2021-08-28 15:06
Pollenallergiám van (fűkeverék, rozs, parlagfű, fekete üröm, lándzsás útifű, nyír), ezenkívül a lisztatkára és a háziporatkára is allergiás vagyok. A fül-orr gégész tablettát és orrspray-t írt fel. A tünetek azonban semmit nem enyhültek. Mit javasolna a tünetek enyhítésére? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

A 10 leggyakoribb, allergiát kiváltó tényező

WEBBeteg - Cs. K., fordító - 2021-07-14 22:03
Allergia
Az allergia nem más, mint az immunrendszer túlzott reakciója, mikor a szervezet a környezet nem allergiások számára ártalmatlan anyagaira (pollen, étel, stb.) védekező reakciót indít be.

Mindent a szúnyogcsípésről

WEBBeteg - Cs. K., fordító - 2021-07-03 09:33
Szúnyogcsípés
A szúnyogok és a szúnyogcsípés bosszantó, és ráadásul több betegséget is terjesztenek. A legnagyobb valószínűséggel a szúnyogok hajnalban vagy alkonyatkor csíphetnek meg bennünket, mivel ilyenkor a legaktívabbak.

A pollenek miatt erősödnek az ekcémás tünetek

Budai Allergiaközpont - Dr. Garaczi Edina, bőrgyógyász, allergológus - 2020-06-27 04:06
Pollenszezonban a tüsszögéssel, köhögéssel, orrfolyással és szemviszketéssel járó szénanátha mellett gyakori panasz a bőrtünetek megjelenése vagy rosszabbodása. Dr. Garaczi Edina bőrgyógyász-allergológus elmondta, hogy a légúti panaszok mellett a pollenek fokozhatják az ekcémás tüneteket is.

Az akut és krónikus csalánkiütés

Svábhegyi Gyermekgyógyintézet - Dr. Molnár Katalin PhD, bőrgyógyász, allergológus - 2018-11-08 18:23
A nyugati típusú életmódot folytató országokban a lakosság több mint 20 százaléka allergiás. Az allergiások részben bőrgyógyászati tünetekkel járó betegségben szenvednek, például ekcéma, akut és krónikus csalánkiütés, ételérzékenység, ételintolerancia, kontakt dermatitisz vagy gyógyszerérzékenység.

Az allergiás nátha gyógyszeres kezelése

WEBBeteg - Dr. Horváth Balázs, általános orvos - 2017-06-21 20:09
A szénanátha és a nem szezonális allergiás nátha kezelése magában foglalja a megelőzést, az allergének elkerülését és eltávolítását, a lépcsőzetesség elvén alapuló tüneti-gyógyszeres kezelést, az immunterápiát, valamint a gondozást.

Dimethinden és gyógynövények: fokozódó álmosító hatást eredményeznek együtt szedve

WEBBeteg - Molnár Judit, újságíró-szerkesztő - 2015-08-07 09:41
Mivel a gyakori allergiás tünetek kezelésére számos természetes módszer is létezik, sok esetben előfordul, hogy a gyógyszeres kezelést megkönnyebbülést nyújtó gyógynövényekkel kombinálják a betegek. Az allergiaellenes gélek és orrcseppek gyakori összetevője a dimethinden, amellyel azonban néhány növényi hatóanyag könnyen kellemetlen kölcsönhatásba léphet.

Antihisztaminnal a rák ellen?

Budai Allergiaközpont - 2014-04-10 16:15
Az allergia kezelésében használt készítmények nem csak az allergiás tünetek csillapítására lehetnek alkalmasak. A Journal of Leukocita Biology folyóiratban közölt vizsgálat szerint az antihisztaminok a daganatos sejtek növekedését is képesek lehetnek megállítani.

Közel 40 éve ismerjük az allergiás tünetek okozóját

Budai Allergiaközpont - 2014-03-12 23:23
1966-ban azonosították azt az ellenanyagot, amely döntő szerepet játszik az allergiás reakció kialakulásában. A felfedezés mérföldkövet jelentett az allergia mechanizmusának megismerésében és kezelésében egyaránt. Az IgE ellenanyag szerepéről dr. Balogh Katalin allergológust, az Allergiaközpont főorvosát kérdeztük.

Lehet?

Orvos valaszol - Dr. Hangonyi Csilla - 2019-03-11 20:52
Tisztelt Dr nő/úr! Sajnos nagyon sokat szenvedek az allergiátol.. pollen allergiás elég agresszív (csalán kiütés , köhögés , orr-fül viszketés , az asztmám miatt sajnos fulladás-sipoló légzés is fel szokott lépni. Két kritikus időszak van: április

Allergiás gyógyszer alacsony vérnyomású betegnek

Orvos valaszol - Dr. Hangonyi Csilla - 2017-08-14 10:30
Tisztelt Hölgyem! 24 éves szenvedek parlagfűallergiában. Az elején semmilyen gyógyszer nem segített, csak az orsövény műtét után a Claritine. Most úgy érzem, hogy továbbra is szakad rólam a víz, a fejemben hangyák fociznak és szédülgetek. A vérnyo

Allergia elleni gyógyszer mellékhatása

Orvos valaszol - Dr. Hangonyi Csilla - 2015-08-25 19:25
Tisztelt Doktornő! Allergia ellen szedek napi szinten Lordestin tablettát és Avamys orrsprayt. Allergiás vagyok a parlagfűre, a pázsitfűfélékre és a házi poratkára. Észrevettem, amikor alkoholt iszom, akkor elkezd hevesebben dobogni a szívem, enyh

Bevehetem ezt a gyógyszert náthára?

Orvos valaszol - Dr. Csuth Ágnes, családorvos - 2010-04-02 14:34
Náthás vagyok, és folyik az orrom. A házi orvosom felírt egy Zyrtec D tablettát. Ez egy allergia elleni gyógyszer, el mulasztja a tüneteket (orrfolyás). De barátnőmnek van sima Zyrtec gyógyszere, ami szintén allergia gyógyszer. Kérdésem az, h nagyo