• Lehet?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Dr nő/úr! Sajnos nagyon sokat szenvedek az allergiátol.. pollen allergiás elég agresszív (csalán kiütés , köhögés , orr-fül viszketés , az asztmám miatt sajnos fulladás-sipoló légzés is fel szokott lépni. Két kritikus időszak van : április-május-június , és szeptember , október, közti időszakba mérsékelt a tünet , de ah említett időszakba szó szerint “kirobban” bennem az allergia.. eg megkeseríti a mindennapjaimat és az éjszakát is. Több féle Anti hisztamint szedtem már (Lendin, xyzal, claritine stb.. de érdembeli javulást csak a 180mg-os Fexofenadine(Allegra Forte ) produkált! Viszont van hogy ez a dózis se mindig megfelelő sajnos. Kérdésem az lenne hogy mi történik/illetve lesz-e bajom ha a legkritikusabb időszakba napi 1 helyett napi 2db 180 mg-os Fexofandine-t szednékbe? (120 mg-os sem hoz javulást csak a 180mg ) Válaszát előrre is köszönöm!

        Dr. Hangonyi Csilla válasza a antihisztamin témában

        Kedves Kérdező! A gyógyszer emelt dózisával kapcsolatban saját tapasztalatom nincs. Vélhetően nem okoz bajt, ha időnként 2 tablettát vesz be, de semmiképpen nem ajánlom a rendszeres dózis emelést. A megfelelő hatás érdekében a kezelést mindenképpen ki kell egészíteni allergia ellenes orrspray, és szemcsepp alkalmazásával. Amennyiben ilyen erős allergiás panaszai vannak, javaslom a specifikus immunterápiát, ami hosszú évekre tünetmentessé teheti. Üdvözlettel:


        Dr. Hangonyi Csilla
        tüdőgyógyász, allergológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Hangonyi Csilla

        Kérdés: 2019. március 11., 20:52; Megválaszolva: 2019. március 17., 09:50

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Harc az ajakherpesz ellen
        COVID-19: hivatalos ajánlások
        Tájékoztatók az Egészségügyért Felelős Államtitkárságtól.
        Célzott molekuláris terápiák
        Számos daganattípusban áll rendelkezésre célzott terápia.