Lehet?

Tisztelt Dr nő/úr! Sajnos nagyon sokat szenvedek az allergiátol.. pollen allergiás elég agresszív (csalán kiütés , köhögés , orr-fül viszketés , az asztmám miatt sajnos fulladás-sipoló légzés is fel szokott lépni. Két kritikus időszak van: április-május-június , és szeptember , október, közti időszakba mérsékelt a tünet , de ah említett időszakba szó szerint “kirobban” bennem az allergia.. eg megkeseríti a mindennapjaimat és az éjszakát is. Több féle Anti hisztamint szedtem már (Lendin, xyzal, claritine stb.. de érdembeli javulást csak a 180mg-os Fexofenadine (Allegra Forte) produkált! Viszont van hogy ez a dózis se mindig megfelelő sajnos. Kérdésem az lenne hogy mi történik/illetve lesz-e bajom ha a legkritikusabb időszakba napi 1 helyett napi 2db 180 mg-os Fexofandine-t szednékbe? (120 mg-os sem hoz javulást csak a 180mg) Válaszát előrre is köszönöm!

Dr. Hangonyi Csilla válasza antihisztamin témában

Kedves Kérdező!

A gyógyszer emelt dózisával kapcsolatban saját tapasztalatom nincs. Vélhetően nem okoz bajt, ha időnként 2 tablettát vesz be, de semmiképpen nem ajánlom a rendszeres dózis emelést. A megfelelő hatás érdekében a kezelést mindenképpen ki kell egészíteni allergia ellenes orrspray, és szemcsepp alkalmazásával.

Amennyiben ilyen erős allergiás panaszai vannak, javaslom a specifikus immunterápiát, ami hosszú évekre tünetmentessé teheti.

Üdvözlettel:

Kérdés: 2019. március 11., 20:52 ;Megválaszolva: 2019. március 17., 09:50
Kérdések és válaszok: Allergia
Allergiás gyógyszer alacsony...
Tisztelt Hölgyem! 24 éves szenvedek parlagfűallergiában. Az elején semmilyen gyógyszer nem segített, csak az orsövény műtét után a Claritine....
Allergia elleni gyógyszer...
Tisztelt Doktornő! Allergia ellen szedek napi szinten Lordestin tablettát és Avamys orrsprayt. Allergiás vagyok a parlagfűre, a pázsitfűfélékre és...
Hisztaminintolerancia - Utrica
Bőrön megjelenő folt
Gyógyszerallergia