• Allergia - Teherbeesés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! Szeretnék teherbe esni. Cetirizint szedek folyamatosan. Elöször is azt szeretném kérdezni, hogy kell-e a gyógyszert folyamatosan szednem vagy elég akkor amikor tüneteim vannak? Pollen és por allergiám van, minimális macskaszőr allergiával - de macskám nincsen. Igaz-e hogy az antihisztamin megakadályozza a méhnyálkahártyaképződést? Akadályozhatja a gyógyszer a a teherbeesést? Segítségét előre is köszönöm

        Dr. Hangonyi Csilla válasza a antihisztaminés terhesség témában

        Kedves Kérdező! Antihisztamint a tünetes periódusban kell szedni. Ha a pollenszezonon kívül nincsenek allergiás tünetei, vagy szteroidos orrspray használata mellett tünetmentes, a Cetirizin elhagyható. Ugyan a gyógyszer a teherbeesést nem akadályozza és ismert magzat károsító hatása sincs a terhesség első felében nem javasoljuk rendszeres szedését. Szteroidos orrspray, és antihisztamin szemcsepp használata megengedett. Üdvözlettel:


        Kérdés: 2020. március 30., 15:46; Megválaszolva: 2020. március 30., 16:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Allergiás?
        A panaszok ellen védelmet nyújthat az egysejtűek titkos fegyvere.
        Online konzultáció az OncoLogic-nál
        Tehet a hüvelygomba ellen
        A bórsav jótékony hatása hüvelygomba kezelésére már régóta ismert.