Alkoholbetegek téma

Az alkoholizmusnak ezer arca van, de mind a halál felé fordul

WEBBeteg - Balogh Mária, újságíró

Becslések szerint a felnőtt alkoholisták száma Magyarországon nyolcszázezer és egymillió között lehet. Nagyon sokan látens módon, zugivóként alkoholizálnak, és semmilyen ellátórendszerben nem szerepelnek. Ők tovább gyarapítják a pusztító szenvedélybetegségbe tartozók táborát.

Zacher Gábor: éveken belül egymillióra nőhet az alkoholisták száma Magyarországon

MTI

Pár éven belül egymillióra nőhet az alkoholisták száma a mostani 800 ezerről Magyarországon, mert utánpótlás-nevelés van. - mondta Zacher Gábor toxikológus az M1 aktuális csatorna vasárnap reggeli műsorában.

Tömény alkohol: többet iszunk, mint az oroszok

WEBBeteg - T.A., újságíró

Az európai átlag 12,5 liter. Ennyi alkoholt iszunk éves szinten az öreg kontinensen, ettől többet az oroszok és mi, magyarok fogyasztunk a tömény alkoholból, így például a pálinkából. Mit okozhat a tömény szesz túlzott fogyasztása, másfajta kezelést igényelnek-e azok a betegek, akik inkább a pálinkát részesítik előnybe? Kiderítettük.

Intenzív gyógyító program alkoholbetegeknek a Nyírő Gyula Kórházban

WEBBeteg, OPAI

A problémás és kényszeres szenvedélyes szerencsejátékosok, valamint az alkoholbetegek intenzív gyógyító programja 2013 óta elérhető a Nyírő Gyula Kórház - OPAI Addiktológiai Osztályának Minnesota Részlegén.

Alkoholmérgezéses betegek kezelése a sürgősségi osztályokon

MTI

Megszűntek a fővárosban a detoxikálók, az alkoholmérgezéses betegeket ez évtől a sürgősségi osztályokon látják el - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyi államtitkársága szerdán az MTI-vel

Pszichoterápia okostelefonon?

MTI - Press

A pszichoterápia a jelek szerint továbbra is igyekszik szembeszállni a digitális kultúra népszerű formáival, így a videochattel is. De vélhetően már nem sokáig - ha egyes tudósok megtalálják a maguk útját.

Alkoholbetegekkel vannak tele a brit kórházak

Független Hírügynökség

A hivatalos számadatoknál jóval több embert ápolnak kórházban az alkoholhoz köthető betegségek miatt az Egyesült Királyságban - ismerték el brit miniszterek a BBC brit közszolgálati médiumnak.