• Óvszer témájú cikkek

    WEBBeteg - Dr. Benyó Mátyás PhD, urológus, andrológus szakorvos
    A férfi fogamzásgátlás lehetséges módszereiről számos fórumon kaphatunk információt. Azonban még ezek olvasása után is felmerülnek kérdések az alkalmazás, biztonságosság és a várható költségek tekintetében.
    WEBBeteg - Dr. Szimuly Bernadett, általános orvos
    Az első részben az orvosi közreműködést nem igénylő, kényelmes és olcsó, ám sok esetben nem kellő hatékonyságú fogamzásgátló módszereket ismertetjük.
    WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    A férfi óvszer a második legkedveltebb fogamzásgátlási módszer. A védekezés biztonsága a helyes használat mellett még számos tényezőtől függ.
    Orvostkeresek Egészségmagazin
    A nőgyógyász széke ijesztő lehet egy kislány számára, de akár még egy tinédzserben is okozhat szorongást. Holott vannak élethelyzetek, amikor elkerülhetetlen a találkozás.
    WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    Az óvszer megbízhatósága a nem kívánt terhességgel szemben igen nagy különbségeket mutat. Tökéletes használat mellett a hibaarány a legkevesebb, kevesebb, mint 2 terhesség/100 pár/év.
    WEBBeteg
    Nemrégiben kiderült, hogy genitális herpeszem van. Csak óvszerrel létesíthetek aktust, vagy van olyan gyógyszer vagy készítmény, amitől tünetmentessé lehet válni? Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
    WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    A fogamzásgátló gyakran kerül szóba a nőgyógyászati fertőzésekkel kapcsolatosan, sok esetben teljesen alaptalanul, ugyanis az ok okozati összefüggés közvetett. Mi az összefüggés a nőgyógyászati és húgyúti fertőzések, illetve a fogamzásgátló használata között?
    WEBBeteg
    Szexuális együttlét után egy bizonyos időre bedagadnak a nagyajkaim, olyan, mintha a hüvelyem duzzadna meg belülről. Nem érzek se fájdalmat, se lüktetést. Utalhat ez valamilyen betegségre? A WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
    WEBBeteg
    Tisztelt szakértő! Érdeklődnék, hogy milyen módon védekezzünk óvszerrel, hogy elkerüljük a nemkívánt terhességet és fertőzéseket? Melyek az együttlét utáni tisztálkodás szabályai? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
    orvostkeresek.hu
    A genitális tünetekkel rendelkező pácienseknek nagy esélyük van arra, hogy tüneteiket valamilyen bőrrel érintkező kémiai anyag okozza. Az allergének elkerülése érdekében pedig mindenképpen hasznos lehet a szakemberek által végzett speciális bőrteszt.