Érbetegség téma

Erythromelalgia: a végtagok fájdalmas kivörösödése

WEBBeteg - Dr. Ács Júlia, Dr. Árki Ildikó - 2022-01-30 17:36
A betegség (vagy inkább állapot) a végtagok - elsősorban a lábak - intenzív fájdalommal kísért, gyakran visszatérő vagy csaknem folyamatosan fennálló kivörösödésével jellemezhető.

Az érszűkület figyelmeztető jelei és kiváltó okai

WEBBeteg - Dr. Lesznyák Judit, csecsemő- és gyermekgyógyász - 2022-02-10 13:03
Érszűkület
Mint oly sok mindent az emberi szervezetben, az ereket is számos veszély fenyegeti, melyek az egyes szövetek, szervek súlyos károsodásának a kockázatát hordozzák magukban. Az érkárosodások közül az egyik leggyakoribb és legveszedelmesebb forma az érszűkület.

A perifériás artériás betegség (PAD) és tünetei

WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, neurológus, klinikai farmakológus - 2021-11-28 13:33
PAD
Hogyha lábai fájnak, zsibbadnak, járáskor meg kell állnia, mert begörcsöl a vádlija, vagy a perifériás artériás betegség egyéb tüneteit észleli, akkor ne legyintsen, és ne írja ezeket a természetes öregedés számlájára! A korai diagnózis és kezelés ugyanis hozzájárul a szívbetegség és a stroke kialakulásának megelőzéséhez is.

Az érbetegség a felelős minden második halálért

WEBBeteg - Dr. Bene Orsolya, kardiológus - 2021-09-26 13:33
Érbetegség
Magyarországon az összhalálozás csaknem feléért a szív- és érrendszeri betegségek, illetve az agyi érkatasztrófák felelnek. Bár a stroke vagy az infarktus nem feltétlenül vezet azonnali halálhoz, kialakulásukat követően ritka a teljes felépülés, gyakran kell több-kevesebb egészségkárosodással és életminőségbeli romlással számolni.

Legyen szívügyed

Kor Kontroll Társaság - 2018-12-15 12:03
Szívünk érdekében fontos, hogy helyesen táplálkozzunk, hogy rendszeresen mozogjunk, hogy ügyeljünk a testsúlyunkra és hagyjunk fel káros szenvedélyeinkkel, a dohányzással mindenképpen!

Jóindulatú érdaganat - A hemangióma

WEBBeteg - Dr. Molnár Dóra, kardiológus, belgyógyász - 2018-01-05 14:55
A hemangióma egy olyan jóindulatú érdaganat, amely a test felszínén és a belső szervekben egyaránt előfordulhat. Kialakulásának pontos oka nem ismert, ezért jelenleg nincs lehetőség a megelőzésére. Összeszedtük a legfontosabb kérdéseket és válaszokat a hemangiómáról.
Elkészítették Magyarország koleszterintérképét, amely abban segíti az orvosokat, hogy területi lebontásban és korcsoport szerint is megmutatja a lakosság összkoleszterinszintjét - mondta Riber István főorvos az M1 aktuális csatorna műsorában.

Az érbetegség rizikója

Diabetes - Dr. Tschürtz Nándor, belgyógyász, kardiológus, lipidológus - 2016-04-11 13:11
Mi minden járul hozzá az érbetegség kialakulásához? Dr. Tschürtz Nándor, belgyógyász, kardiológus összefoglalója a kiváltó okokról, valamint a betegséghez vezető útról.

Mandulagyulladásból végzetes kór?

Oxygen Medical - Dr. Marton Anna, belgyógyász, kardiológus, diabetológus - 2015-01-07 21:41
Egy jó karban lévő, középkorú férfi látszólag veszélytelen problémával: nem múló torokfájással került kórházba. Az antibiotikumok ellenére sem múlt a panasza, sőt, végig magas lázzal küzdött, amikor dr. Marton Annához, az Oxygen Medical belgyógyászához, kardiológusához, diabetológusához került.

Érszűkület - egy betegség jellegzetes tünetekkel

Trombózisközpont - Dr. Kósa Éva, belgyógyász, angiológus - 2012-12-03 20:11
Köztudatban az érszűkületet a végtagzsibbadással vagy a végtagok hidegségérzésével és fázásával kötik leginkább össze, és a terhelésre jelentkező lábfájdalmat kevéssé tartják számon, pedig valójában ez utóbbi tünet a jellemző erre a betegségre - mutat rá Dr. Kósa Éva, a Trombózisközpont angiológusa arra, hogy miért kerül a betegség sokszor későn felismerésre és kezelésre.

Szív-érrendszeri szűrővizsgálat

Médiatár - WEBBeteg szerkesztőség - 2012-10-08 16:41

A szívet és a koszorúereket megtámadó betegségek számos fajtája ismert. Ide soroljuk többek között a magas vérnyomást, a szívkoszorúér-megbetegedését, vagy az infarktust. Ez a betegségcsoport számít a halálozás legfőbb okának, éppen ezért a szűrése elengedhetetlenül fontos mindannyiunk számára.

Középkorúak esetén összefüggés lehet a szív- és érrendszeri betegségek, illetve a gyengébb szellemi teljesítmény között – hangzott el az Amerikai Neurológiai Akadémia éves tudományos találkozóján Honoluluban.
Az Alzheimer-kór szövettani eltéréseinek kialakulásában is szerepet játszik a nitrogén-monoxid hiánya, amely a verőerek tágulásának feltétele is - közölte a Circulation Research.
Lehet, hogy sok felnőtt elképzelése szerint az a szép és egészséges gyerek, aki kövér, de már a gyerekkori súlytöbblet is érkárosítást okoz, emeli a vérnyomást és korai cukorbetegséghez vezethet.
Nincs érszűkülete és csak ritkán, idős korban lesz magas vérnyomása azoknak a bolíviai bennszülötteknek, akik ma is úgy élnek, ahogy évszázadokkal ezelőtt őseik töltötték napjaikat. A tsimane törzs tagjait a legkorszerűbb módszerekkel vizsgáló kutatók eredményeit a PLoS One nemzetközi tudományos portál közölte.

Határozza meg érbetegsége rizikóját!

WEBBeteg - Dr. Tschürtz Nándor, belgyógyász, kardiológus, lipidológus - 2009-04-17 21:52
Ne féljen! Ha ez eddigi oldalakat átfutotta könnyű dolga lesz! És ne féljen! Ha már tud érbetegségéről vagy kideríti, hogy nagy a betegség „rizikója” kezébe veheti a sorsát!

Ha már érbeteg lettem - Mit csinál a doktor?

WEBBeteg - Dr. Tschürtz Nándor, belgyógyász, kardiológus, lipidológus - 2009-04-17 17:24
Vegye kezébe sorsát! Kérje orvosa segítségét! Tervezze meg a teendőket, és érje el céljait!

Mit tegyek, hogy ne legyek érbeteg?

WEBBeteg - Dr. Tschürtz Nándor, belgyógyász, kardiológus, lipidológus - 2009-04-17 15:00
Korunk emberének egyik legveszélyesebb, halált okozó ellensége az érrendszeri betegség. Mit jelent ez a folyamat? Védekezhetünk-e ellene, és ha igen, hogyan? Ezt a kérdést szeretném megvilágosítani. Remélem, olvasóim elfogadják tanácsaimat.
Az Érbetegség teszt segítségével az érbetegséget okozó rizikótényezőit veheti számba, és megtudhatja, mennyire hajlamos ezen megbetegedésekre.

Térd fájdalom

Orvos valaszol - WEBBeteg Szakértő - 2009-06-12 21:30
koszonom hogy most is hamar valaszoltak kerdesemremeg szeretnek kerdezni a terd fajassommal kapcsolatosan allandoan faj neha erosebben  neha gyengebben es neha a labfejem amitol a fajdalom felsugarzik a labam szaraba is ettol neha zsibbadnak a labaim