• Korai magömlés: Mítoszok és tények

    Szerző: WEBBeteg - Cs. K. fordító

    Korai magömlésről akkor beszélünk, mikor a férfi képtelen ellenőrzése alatt tartani az orgazmusát, és az ezzel járó magömlést. Íme a leggyakoribb mítoszok a problémával kapcsolatban.

    Korai magömlés

    Minden, amit a korai magömlésről tudni érdemes, megtalálható az alábbi linken. Olvasson tovább, tudjon meg mindent! Összefoglaló cikkünk a témában.

    Bővebben Korai magömlés - okok és technikák

    1. Mítosz – A korai magömlés betegség

    Tény – A korai magömlés, létezik, mint klinikai diagnózis, azonban nem betegség, hanem leginkább lelki vagy fizikai okok, illetve az agy alacsonyabb szerotonin termelésének következménye. Nagyon ritkán utal csak valamiféle megbetegedésre, például prosztatarákra. Forduljon orvosához bizalommal, hiszen csak így zárható ki biztosan a megbetegedés kockázata!

    2. Mítosz – Ha valami nem szexire gondolok, tovább tudom tartani magam

    Tény – A magömlés ellenőrzésére akkor van legnagyobb esélye, ha több időt és figyelmet fordít a testére nem pedig kevesebbet! 

    A figyelemelterelő módszer ugyan működhet időnként, azonban nem jelent megoldást a problémára, hiszen elveszi a szexuális örömet. Sőt, a szexuális aktussal kapcsolatos szorongás és aggodalom nagyon gyakran csak tovább mélyíti a problémát. Megtanulható, hogyan kontrollálja ejakulációját úgy, hogy közben valódi orgazmusa is legyen – csak gyakorolni kell!

    Hirdetés

    3. Mítosz – Veleszületett képesség, hogy valaki tudja-e kontrollálni az ejakulációját

     "Mit jelent pár csepp vizelet orgazmus közben?"
    "Én egy 22 éves lány vagyok, és még szűz, de van barátom. Távolsági kapcsolatban élünk, ezért csak nagyon ritkán tudunk találkozni. A problémám mostanában kezdett jelentkezni." Az orvos válasza>>

    Tény – Senki nem születik a magömlést kontrolláló genetikai képességgel! A korai maszturbációs tapasztalatok és szexuális élmények játszanak szerepet abban, egy férfi hogyan tartja ellenőrzése alatt az ejakulációját. A magömlés egy ingerre adott automatikus válasz, hasonló a vizeléshez, melyet egyetlen módon irányíthat: ha megtanulja, hogyan kell.

    4. Mítosz – A behatolás utáni néhány perccel történő ejakuláció korai magömlésnek számít

    Tény – Egyes definíciók, melyek a korai magömlés leírására szolgálnak, tartalmaznak megadott időintervallumot, ám számos nem. Szakértők egyetértenek abban, hogy  a rendszeres, behatolást követő két percen belül történő ejakulációt nevezzük korai magömlésnek. Átlagosan a férfiak valamivel több, mint hét percig bírják tartani a magömlést. Ám ez csak az átlag, s természetesen mindig a szexuális partnerek megelégedettségétől függ, hogy mit tartanak kielégítő, vagy zavaróan korai magömlésnek.

    5. Mítosz - Csak nagyon kevesen küzdenek ezzel a problémával, hiszen én sem ismerek mást

    Tény- A korai magömlés a leggyakoribb szexuális zavar, mely a férfiak harmadát érinti, ám a valós  szám még ennél is nagyobb lehet, mivel sokan szégyellnek orvoshoz fordulni ilyen jellegű gondjaikkal. 

    Talán csak azért nem ismer hasonló problémával küzdő sorstársakat, mert csak nagyon kevesen beszélnek valaha is róla.

    6. Mítosz – A korai magömlés nem gyógyítható

    Tény – Számos módja van annak, hogy sikerrel kezeljék a korai magömlést. A legtöbb férfi gyógyszerek és orvosi beavatkozás nélkül is meg tudja tanulni kontrollálni az ejakulációját. A viselkedésterápia, a szexuális ingerekre adott válaszreakciójának jobb megismerése, illetve a partnerével való őszinte kommunikáció is nagyon sokat segít. Mindemellett kipróbálhat különböző krémeket, zseléket és gyakorlatokat is, melyek a korai magömlés megelőzését szolgálják.

    (WEBBeteg - Cs.K. fordító, forrás: about.com; lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos)

    Módosítva: 2010.06.14 19:49, Megjelenés: 2010.06.14 19:49
   • Cikkajánló

    Ismeri Ön a kullancsokat?

    Ismeri Ön a kullancsokat?

    WEBBeteg

    Ön mit tud a kullancsokról? Töltse ki tesztünket és ellenőrizze tudását!

    Influenza

    Influenza

    Dr. Gócs Viktor

    Milyen tünetekkel jár az influenza? Hogyan kell kezelni? Milyen szövődményei lehetnek?

    Az F-vitamin - avagy a telítetlen zsírsavak

    Az F-vitamin a telítetlen zsírsavak csoportját foglalja magába. Az F-vitamin egy régebbi elnevezés, de mai értelemben már nem soroljuk ezeket a vegyületeket a vitaminok csoportjába, ugyanis a szervezetünk egészséges működéséhez nagyobb mennyiség szükséges belőlük, mint a többi vitaminból.

    Mi a testhőmérséklet normál tartománya?

    A normális testhőmérséklet számos tényezőtől függ, ideértve az adott személy korát, nemét és aktivitási szintjét.

    Korai magömlés – fontos az őszinteség!

    A korai magömlés csak első ránézésre a férfiak dolga. Ha túl korai az ejakuláció, az a nők csúcsra törését is ellehetetleníti. A 20 és 50 év közötti fériak 34 százaléka érintett a jelenségben, amely orvoslása során az őszinte beszéd az első lépés lehetne. A többség ehelyett hallgatásba burkolózik.

    Korai magömlés: gyógyszerrel leküzdhető?

    A rendszeresen korai magömlés számos párkapcsolat végét jelenti. A jelenség minden ötödik férfit, s így közvetve minden ötödik nőt érint, ám egy új tabletta megoldhatja a problémát.

    Korai magömlés - Okok és magömlést késleltető technikák

    Hogyan lehet természetes úton megakadályozni a korai magömlést? Milyen technikák késleltethetik a magömlést? Mi okozhatja a szexuális életben a korai magömlést? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

    Korai magömlés - Válaszok a legfontosabb kérdésekre

    Előfordulhat, hogy szexuális együttlét során a férfi hamarabb ejakulál, mint azt ő vagy a partnere szeretné. Nincs ok aggodalomra addig, amíg ez ritkán fordul elő, ha azonban rövid időn belül vagy gyakran megtörténik, előfordulhat, hogy korai magömlése van. Mit kell tudni róla? Összeszedtük a legfontosabb kérdéseket.

    A korai magömlés otthoni kezelése - Tanácsok, hogy tovább tartson az aktus

    A korai magömlés, vagy az ejakuláció azelőtt, hogy azt a partner is szeretné, gyakori probléma, mellyel a legtöbb férfi találkozik élete valamelyik szakaszában. Számos dolog befolyásolja, hogy mikor következik be az ejakuláció, de néhány módszerrel, illetve extrém esetben gyógyszeres beavatkozással kontrollálható. Íme néhány stratégia, amivel javíthatja szexuális teljesítményét, és a korai magömlését.

    Mi okozhat korai magömlést? - Az orvos válaszol

    Ha aktusra kerül sor, pár másodpercen belül elélvezek, második aktus esetén pedig már egyáltalán nem tudok elélvezni. A párommal havonta többször próbálkozunk, de ez egyikünknek sem jó – Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA