Risztov Éva: Életemben nem örültek nekem ennyien

szerző: Tóth András, újságíró - WEBBeteg
megjelent:

Aranyérmet nyert 10 kilométeres nyílt vízi hosszútávúszásban Risztov Éva, a Debreceni Sportiskola versenyzője, aki mindenkit arra biztat, hogy ússzon, sportoljon, mert – mint érzékelhető – nagyon is megéri.

Három napja csak meglepetések érnek, kezdődött azzal, hogy eljött édesanyám Londonba, hatalmas élmény volt látni őt, majd az aranyérem érkezett, és most a debreceni fogadtatás - meséli Risztov Éva, akit nosztalgiavillamos vitt a régi városháza elé, ahol több száz rajongó várta, tapsoltak, éljeneztek, Évi pedig mosolyogva fogadta a jókívánságokat, az ölelkezéseket.

Risztov ÉvaA háttérből figyelte az ünneplést Éva edzője, Dévay László, aki a WEBBetegnek röviden csak annyit mondott: aranylány. Így is köszöntötte az olimpiai bajnokot tegnap a telefonban. Megérdemelt jutalma ez az úszó lánynak, korai ébredések, heti hat edzés délelőtt és délután, folyamatos felkészítés fizikálisan és mentálisan, egy team gondoskodása, így teltek Éva Londonig tartó napjai. Kemény munka áll az éremszerzés mögött – tette hozzá az edzője.

Évi sokszor volt gödörben, abbahagyta a versenyzést, kipróbált más sportágakat, majd erőt vett magán és visszaevickélt az uszodába. Augusztus 30-án lesz 27 éves, most úgy érzi, végre sikerült elérnie célját, az aranyat pedig az édesanyjának nyerte – mondta Évi. „Az anyukám 1 óra 57 percből 1 óra 55 percet sírt, nagyon izgult értem.”

Van egy ebédmeghívása a sportolónak, azt ki nem hagyná, ugyanis 17 napja nem evett rendes magyar kosztot, hazai ízeket, az édesanyja húslevese és rántott húsa várja, majd valamikor talán pihenésre is jut ideje, de most még nem látja a következő napok programját.

„Nagyon sokat készültem, azt mondtam az Eb-n, hogy 2012 az én évem lesz, de nem gondoltam volna, hogy a nyár végére sikerül ekkora eredményt elérnem, így fogom lezárni ezt a szezont.

Eddig csak diákolimpiát nyertem, ez az érem azért teljesen más. Ennyi ember még soha nem örült nekem, köszönöm a szurkolást, minden debreceni (és nem csak debreceni) érezze magáénak az aranyérmet – tette hozzá a debreceni sportoló.

Risztov Éva Debrecenben

(WEBBeteg - Tóth András, újságíró)

Cikkajánló

Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.