- Panaszok cikkek

- Panaszok cikkek

Az alkoholfogyasztás veszélyei

WEBBeteg - Dr. Kónya Judit, családorvos
2022-05-30 20:33

A huzamosabb időn keresztül fennálló, rendszeres alkoholfogyasztás súlyos károsodásokat okoz az egyén fizikai, pszichés állapotában, a közösségi életében, a tágabb környezet szociális-társadalmi jellemzőiben.

A nyugtalan lábak tönkretehetik az alvást

Sleepcenter - Dr. Vida Zsuzsanna, szomnológus főorvos
2022-06-11 18:33

Sokak életét megkeseríti, mégis csak ritkán sikerül azonosítani a nyugtalan láb szindrómát, amely - többek közt - a nyugodt alvást is ellehetetlenítheti.

Bőrkaparás, viszketés, pszichiátria

WEBBeteg - Dr. Kónya Judit, családorvos
2022-06-03 09:33

Egy az Amerikai Egyesült Államokban végzett kutatás szerint a viszketésről beszámoló személyek körében kétszer akkora az esélye egyes pszichiátriai megbetegedések jelenlétének, mint más bőrgyógyászati kórképben szenvedő betegek esetében.

Pszichés problémák és kezelésük stroke után

WEBBeteg - Dr. Kerekes Éva, neurológus és gyermekneurológus és Dervalics Dóra, pszichológus
2022-05-23 09:33

Az agyi érkatasztrófa hirtelen kialakuló állapot, ami az esetek jelentős hányadában teljes életminőség-változást von maga után. Mindez nem csupán a betegek fizikai problémáit (pl. bénulás, önellátási nehézségek, beszédzavar) foglalja magába, hanem az agykárosodásnak, illetve a megváltozott életmódnak lelki vonatkozásai is vannak.

Mikor érdemes párterápiára menni?

WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos, pszichoterapeuta szakorvos
2022-05-10 13:03

A legtöbb szakértő úgy véli, hogy a párterápia fontos része lehet egy párkapcsolatnak. A legtöbb probléma ugyanis egy párkapcsolaton belül kicsiben kezdődik, és ha nem oldódnak meg, komoly konfliktusforrássá is válhatnak. Ilyenkor a párterápia azáltal segíthet, hogy eszközöket és technikákat ad a konfliktusok megoldásának javítására.

Válságban a házassága?

Pergel-Száraz Cintia, klinikai szakpszichológus, Vanderlich Egészségcentrum, Veszprém
2022-04-07 20:33

Fejlődés, megtorpanás, krízis nemcsak az egyén, de a pár, a család szintjén is történik, történhet.

Mi a párterápia, és hogyan zajlik?

WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos, pszichoterapeuta szakorvos
2022-03-28 13:03

A párterápia drámaian hangozhat, de a valóságban a párterápiára vagy pártanácsadásra járás valójában egy nagyon egészséges lépés lehet egy kapcsolatban. Általában annak a jele, hogy egy pár tagjai elkötelezettek egymás iránt, tudatosan és kölcsönösen szeretnének javítani a kapcsolatukon.

Mit tegyen, ha 20 perc után sem tud elaludni?

JóAlvás Központ - Dr. Vida Zsuzsanna, neurológus, szomnológus
2022-02-25 22:04

Esténként fáradtan zuhan ágyba, de hosszabb idő elteltével még mindig csak álmatlanul forgolódik? Nincs egyedül a problémájával, az alvászavarok egyre több ember életét nehezítik meg. Dr. Vida Zsuzsanna, neurológus, szomnológus főorvos tanácsai segíthetnek.

Hiperaktivitás - Izeg-mozog, nem figyel

WEBBeteg - Dr. Dinya Zoltán, pszichiáter
2022-01-31 11:03

A hiperaktivitást a köznyelv gyakran a rossz gyermek szinonimájának tartja, pedig korántsem erről van szó. Egyáltalán nem minden rosszalkodó gyermek hiperaktív, és a hiperaktív gyermekek sem rosszak.

Szorongásoldók, nyugtatók és altatók - Működésük és veszélyeik

WEBBeteg - Dr. Kovács Anikó, gyógyszerész
2022-01-13 18:36

A mai túlhajszolt világban sokan érzik úgy, hogy az idegeskedés kihat a mindennapjaikra, a stressz miatt nem tudják normálisan végezni a munkájukat, a családjukkal szemben is ingerlékenyebbek, és az alvással is problémáik vannak.