Megbetegíthet a tartós feszültség

Szponzorált tartalom
megjelent:

A fel nem dolgozott és le nem vezetett feszültség sajnos nem múlik el nyomtalanul, hosszú távon akár nagyon káros is lehet: megnöveli a szívinfarktus, az agyvérzés és a gyomorfekély kialakulásának a kockázatát. (x)

A megfelelési kényszer feszültté tesz

Ha tartós feszültségben élünk, mert nagyobb teher hárul ránk, mint amit el tudunk viselni, vagy túlzottan meg akarunk felelni a munkahelyünkön, esetleg megoldatlan családi problémák nyomasztanak, és nem találjuk meg a módját, hogyan oldjuk a feszültséget, számolnunk kell azzal, hogy a tartós stressz idővel testi bajokat okozhat. Akármennyire is nehéz, ezeket a problémákat nem szabad a szőnyeg alá söpörni, mert ha úgy teszünk, mintha minden a legnagyobb rendben lenne, és a leggyötrőbb pillanatokban is csak mosolygunk, illetve kimerülten is hajszoljuk magunkat, előbb vagy utóbb biztosan betegek leszünk. Kezdetben csak azt vesszük észre, hogy fáj a gyomrunk, szorít a mellkasunk vagy fáj a fejünk. Ezek olyan intő jelek lehetnek, amelyeket mindenképpen érdemes komolyan venni.

Egyre fiatalabb korban jelentkezik a szívroham

Az állandó feszültségben élőket többféle betegség is fenyegeti, 34 százalékkal nagyobb eséllyel érintik őket a szívkoszorúér-problémák, jobban ki vannak téve a gyomorfekély veszélyének, és a vérnyomásuk is tartósan magassá válhat. A fel nem dolgozott, levezetetlen feszültség szívrohamot is okozhat, amely egyre fiatalabb korban jelentkezik, főleg az állandó teljesítménykényszerben élőknél. Kialakulhatnak alvászavarok, hiszen a megoldatlan, eltitkolt problémáink éjszaka is tovább gyötörhetnek.

Az álmatlanságban szenvedők pedig nemcsak a munkahelyükön teljesítenek rosszabbul, hanem fásultabbakká válhatnak, és gyengébb lesz az immunrendszerük, figyelmetlenebbek lesznek, ezáltal gyakrabban okozhatnak baleseteket. Vizsgálatok bizonyítják, hogy a tartós feszültségben élők sokkal könnyebben betegszenek meg.

Segíthetnek a gyógynövények

Stressz és alvásEzért ezen az állapoton mindenképpen érdemes változtatni. Bizonyos altatók és nyugtatók használata átmenetileg jó szolgálatot tehet, ám ezek hosszú távon függőséget okozhatnak. A problémáinkat érdemes kibeszélni magunkból, ha az nem is nyújt egyből megoldást, megkönnyebbülhetünk tőle. Találjuk meg, hogyan tudnánk levezetni a feszültséget, próbáljunk meg lazítani jógával vagy egy hosszabb esti sétával. Segíthetnek a gyógynövényi hatóanyagú nyugtató, altató gyógyszerek is.

A Sedacur forte a valeriána, a komló és a citromfű kivonatának kombinációját tartalmazza, amely bizonyos szintetikus altatókkal ellentétben nem okoz függőséget, és hozzászokni sem lehet. Este segíti az elalvást, nappal pedig oldja a feszültséget, de a koncentrálóképességet, valamint az autóvezetéshez szükséges képességeket nem befolyásolja.

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!

Cikkajánló

Hogyan rombol a mindennapi stressz?

Dr. Borsi-Lieber Katalin
Stressz
A stressz különböző ingerek hatására az emberi szervezetben bekövetkező válaszreakció. A stresszbetegséget napjaink népbetegségének tartják, azonban már évezredekkel ezelőtt is ismert volt. Ilyen válaszreakciók alakultak ki őseink mindennapjaiban az élelem megszerzése kapcsán előforduló veszélyhelyzetek esetén.
Nyár
Nyár

Óvintézkedések a napon.

Napallergia
Napallergia

Milyen tünetei lehetnek?

WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos, pszichoterapeuta
WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos, pszichoterapeuta szakorvos
WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos, pszichoterapeuta szakorvos
WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, neurológus, klinikai farmakológus
WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító
WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.