• Probiotikum a szorongás és depresszió kezelésére?

    Szerző: WEBBeteg - Cs. K. fordító

    Kutatások bizonyítják, hogy a probiotikumok segítségével hatékonyan lehet megelőzni, illetve kezelni a hasmenést, allergiás rhinitist és csökkenti az emésztőrendszeri tüneteket.

    A probiotikumok olyan táplálék-kiegészítők, melyek az emberi szervezet számára potenciálisan hasznos baktériumokat tartalmaznak.

    Hirdetés

    Kanadai kutatók a probiotikumok hatásait vizsgálták a lelki tünetekre, és a krónikus fáradtság szindrómára. A krónikus fáradtság szindróma (CFS) egy olyan összetett betegség, mely érzelmi tünetei leginkább szorongásos jellegűek.

    A kutatás eredményei

    A kutatásban résztvevő krónikus fáradtság szindrómában szenvedők 24 billió telepképző egységnyi Lactobacillus casei strain Shirota-t (LcS) vagy placebót kaptak két hónapon át minden nap. A kutatók azt tapasztalták, hogy szignifikánsan megnőtt a Lactobacillus casei és bifidobaktériumok száma a résztvevők székletében, ugyanakkor az LcS-t szedők körében jelentősen csökkentek a szorongásos tünetek.

    A kutatók ugyanakkor felhívják a figyelmet arra, hogy a vizsgálatban tapasztalt pozitív eredmények kizárólag ezzel a probiotikum törzzsel kapcsolatosak, és további kutatásokra van még szükség ahhoz, hogy tisztázzák a probiotikumok szerepét a szorongásos tünetek enyhítésében.

    (WEBBeteg - Cs.K. fordító, Forrás: jarretmorrow.com; lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos)

    Módosítva: 2012.05.05 23:23, Megjelenés: 2012.05.05 23:23
   • Cikkajánló

    Endometriózis

    Endometriózis

    Dr. Zsuga Judit

    Endometriózisban a méh nyálkahártyája a méhen kívül is megtalálható a szervezetben.

    PMS - tudásteszt

    PMS - tudásteszt

    WEBBeteg - Szponzorált tartalom

    Mennyire érzed a menstruációd közeledtét? Teszteld tudásod!

    Antibiotikumok és probiotikumok - Ön tudta?

    A probiotikumok bizonyítottan hasznosak az olyan antibiotikumhasználat okozta mellékhatások megelőzésére és kezelésére, mint a hasmenés vagy hüvelyi fertőzések.

    Néhány tipp a probiotikumok szedéséhez

    A probiotikumok jótékonyan segítik szervezetünk bélflórájának munkáját. Azonban, mint minden készítménynél (legyen az gyógyszer vagy étrend-kiegészítő), a probiotikumok esetében is szem előtt kell tartanunk néhány szabályt.

    Hasmenés - Probiotikumokkal gyorsabban kezelhető

    A probiotikus baktériumokkal nagyon jól kezelhető a hasmenések többsége. A probléma lényegesen gyorsabban megszűnik, ráadásul mellékhatásokkal sem kell számolni.

    Mitől függ a bélrendszerünk egészsége?

    Az egészséges, szép bőr és haj a bélflóra egészségének jele. Ám ha a bélflóra egyensúlya felborul, annak puffadás, teltségérzet, hasmenés vagy székrekedés lehet a következménye. A bőrön pattanások, kiújuló gyulladások jelenhetnek meg.

    A probiotikumok egészségügyi előnyei - Tények és kutatási eredmények

    A probiotikumok olyan jótékony mikroorganizmusok, amelyek védőhatást biztosítanak bizonyos kórokozókkal szemben, és amelyek számos élelmiszerben is megtalálhatóak. A probiotikumokról úgy tartják, hogy a bélflóra kiegyensúlyozása által igen fontos szerepet játszanak a megfelelő bélműködés és emésztés fenntartásában.

    Mikor szedjünk probiotikumot?

    A probiotikumok a bél mikroflórájának olyan, jótékony hatással bíró, természetes, élő mikroorganizmusai, melyek segítenek megőrizni és helyreállítani bélflóránk egészségét, és ezzel immunrendszerünk megfelelő működésében is nélkülözhetetlenek.

    Probiotikumok - A barátságos baktériumok

    A probiotikumok azok a baktériumok, melyek együtt élnek velünk, de nem okoznak megbetegedéseket. A barátságos baktériumok segítik az emésztést, védik a szervezetet bizonyos ellenséges baktériumok ellen, azaz erősítik az immunrendszert.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA