• Tények és tévhitek a vér lézerbesugárzásról

    Szerző: Dr. Hegedűs György

    Egyre jobban terjed hazánkban is a vér lézerbesugárzás. Robbanásszerűen érkezett hazánkba néhány évvel ezelőtt. Leggyakrabban Kínában gyártott termékeket hoznak be magyar vállalkozások, hogy azokat nagy profittal eladják.

    Általában orrba dugható, csíptethető vagy újabban csuklóra erősíthető készülékeket forgalmaznak. Nagyon sok hirdetéssel találkozhatunk, melyek ingyenes vizsgálatokra, illetve előadásra invitálnak, melyek során elég agresszívan beszélik rá a résztvevőket a készülék megvásárlására.

    Először a tévhitek, melyeket az előadásokon és vizsgálatokon tárnak a laikus “jelöltek” elé a vér lézeres besugárzásnak előnyeiről:

    • megelőzi a vér rögösödését, ezáltal a trombózisok kialakulását,
    • a vér rögösödés gátlásán keresztül a szívinfarktust és az agyvérzést is meg lehet előzni,
    • csökkenti a koleszterinszintet, a vércukorszintet és a magas vérnyomást normalizálja, stb.

    A leggyakoribb bemutató módszer, hogy levetítenek egy videót, melyben bemutatják a legfőbb betegségek (pl. érrendszeri- vagy cukorbetegség) elterjedését, szövődményeit. Ezután pedig azt, hogy a vérben a helytelen életmód hatására a vörösvértestek összetapadnak, így nem tudnak jól oxigént szállítani. Ezek az összetapadások a vér rögösödéséhez, illetve érelzáródáshoz vezethetnek. Ez pedig trombózishoz, infarktushoz és agyvérzéshez vezet. A vér lézeres besugárzása megszünteti a vörösvértestek összetapadását, jobb keringést eredményez (ez hat pozitívan a vérnyomásra és a vércukorra), illetve megelőzi a vér rögösödéséből fakadó betegségeket.

    Hirdetés
    Ötpercenként meghal valaki vérrög vagy trombózis miatt

    Jóval több, mint ezer ember halálát okozza évente trombózis Magyarországon, ahogyan más nyugati állomokban is súlyos a helyzet. Ötpercenként meghal valaki vérrög vagy trombózis miatt

    Az előadásokon gyakran vércseppvizsgálatot is végeznek (ez elég furcsa, mert ehhez megfelelő végzettség és veszélyes hulladék kezelési engedély is kellene pl. az adott szállodában), mely során megmutatják, hogy mennyire össze van tapadva a “jelölt” vére. Ebből azt a következtetést vonják le, hogy magas a rizikója egy akár halálos kimenetnek is, pl. szívinfarktusnak. Ezután 20-30 perces vér lézer besugárzásos próba történik, mely után az ismételt vércseppvizsgálat már nem mutat összetapadt vörösvértesteket. Ebből pedig azt a következtetést vonják le, hogy a készülék azonnali megvásárlása akár életmentő is lehet, mert mással nem tudja megszűntetni ilyen hamar a veszélyes vérrögösödési folyamatot.

    Normális vörösvértestek

          

    Összetapadt vörösvértestek

          

    Vér lézeres besugárzása után

            

    De nézzük a tényeket:

    Tökéletesen igaz, hogy a vörösvértestek normális állapotban önállóan, nem összetapadva közlekednek.

    DE:

    • Az összetapadt vörösvértestek nem játszanak szerepet a véralvadásban közvetlenül. A véralvadásban a vérlemezkék tapadnak ki a sérült érfalra, nem pedig a vörösvértestek. Az érfalon egy fibrinháló keletkezik az érfal sérülésekor és ebbe beletapadnak a vérlemezkék. Ide vörösvértestek is beletapadnak ugyan, de ez nem az vörösvértestek összetapadása miatt jön létre, hanem az érfalsérülés miatt kialakult fibrinháló ejti őket csapdába. Tehát az összetapadt vörösvértestek önmagukban nem okoznak vér rögösödést.
    • A vörösvértestek normálisan is, naponta, mindenkinél összetapadnak, majd elengedik egymást.
    • A vörösvértestek összetapadását egyszerű és természetes úton is lehet csökkenteni.

    Valóban, a vér lézeres besugárzása megszünteti a vörösvértestek összetapadását. Erre számtalan bizonyíték van. Én az elsőt 1981-ből találtam orosz kutatóktól, de sok cikket olvastam erről német, angol és kínai kutatóktól, intézetektől.

    A kérdés az, hogy mire jó az, hogy a vörösvértestek nem tapadnak össze?

    Mi a teendő szívinfarktus esetén?

    Bárkivel előfordulhat, hogy környezetében valaki szívinfarktust kap, vagy éppen ő maga szenvedi el azt. Nem árt tisztában lenni az alapvető szabályokkal, hiszen ilyen esetekben perceken múlhat az ember élete. Mi a teendő szívinfarktus esetén?

    Tény, hogy a vörösvértestek jobban tudnak közlekedni “önállóan”, mint összetapadva, tehát így jobb a vér áramlása. Az is tény, hogy a vörösvértesteknek a legkisebb ereknél (kapilláris) össze kell lapulni, hogy át tudjanak férni (mint egy lufi, összelapul hosszú, piskóta alakúra és utána újra visszanyeri labda formáját). Ez összetapadva nehezebb és lassabb. Az is tény, hogy a vörösvértestek oxigént szállítanak, tehát tőlük függ ezáltal a sejtek energiatermelése. Így egyértelműnek tűnik, hogy ha az összetapadásuk miatt lassul a vörösvértestek általi oxigénszállítás, az kedvezőtlen a sejtek működésére.

    Ha megszüntetjük a vörösvértestek összetapadását, az biztosan pozitív hatással van a szervezetre.

    DE ezek a hatások nem mindig alakulnak ki és nem is véglegesek. Miért?

    Mert a fent említett anyagcsere betegségek (cukorbetegség) vagy keringési betegségek (magas vérnyomás, agyvérzés, szívinfarktus) sok paramétertől függenek, amiben fontos, de csak egy tényező, a sejtek oxigénellátása.

    Ezek függenek a

    • stressztől
    • túlsúlytól
    • táplálkozástól
    • folyadékbeviteltől
    • mozgástól, stb.

    És ezek összessége határozza meg az adott tünet vagy betegség javulását vagy romlását.

    Ezért van olyan eset, hogy a vér lézeres besugárzására javul a cukorszint vagy a vérnyomás, de sokszor nem változik, mert a stressz tartja fent vagy a túlsúly.

    Olyan is van, hogy egy ideig javul, majd hirtelen megint rossz lesz. Mert pl. ha valaki egy nyaralás alatt felszed túlsúlyt, az lerontja az eredményt.

    Ugyanígy kialakulhat a vér lézeres besugárzása mellett is egy nagy stressz hatására szívinfarktus.

    Összefoglalva tehát a vér lézeres besugárzása hatékony a vörösvértestek összetapadásának csökkentésére. Ez pozitív hatással van a szervezetre. De semmilyen biztosíték nincsen arra, hogy ettől meg fog gyógyulni egy betegségből vagy megelőzi azt.

    Még néhány információ arról, hogy a táplálkozással hogyan változik a vörösvértestek összetapadása

    Az alábbi képeket magamon kísérletezve készítettem:

    Reggeli ébredéskor

                                    

    Vitaminok bevétele után 1 órával - az antioxidánsok hatására megszűnt a vörösvértestek összetapadása (persze ez nem tart örökké, amíg ezek a vérben vannak, addig hatnak így), de ezért vagyunk frissebbek sok zöldség és gyümölcs és vitamin fogyasztása után.

                                      

    Kolbász étkezés után 1 órával - összetapadnak a vörösvértestek a fehérje és zsírdús étkezéskor. Ugyanez van édesség és sok liszt után. Ezért is vagyunk liszt, cukor és zsírdús táplálkozás után (jó kis vasárnapi magyaros ebéd) fáradtak.

                                        

    Érdekes eredményre jutottam fél óra kertben, fűben mezítlábas séta után:

    Séta előtt

    30 perc mezítlábas füvön való séta után

    Összefoglalásként elmondható, hogy a vér lézerbesugárzás nem új keletű, régóta kutatja az orvostudomány. Sok pozitív eredmény tapasztalható, de ezek még nincsenek egységesítve, ezért hivatalosan még nem elfogadott. Az a tény pedig, hogy a folyamatban lévő kutatási eredményeket egyes üzleti érdekek már elfogadottnak adják elő profitszerzés céljából, az nem tekinthető korrekt magatartásnak. A laikus embereknek nem lenne szabad olyat ígérni biztosan, ami még nem teljesen megalapozott.

    (Dr. Hegedűs György, www.drlaser.hu)

    Módosítva: 2015.06.23 14:55, Megjelenés: 2015.06.23 14:55
   • Cikkajánló

    SARS-CoV-2 koronavírus

    SARS-CoV-2 koronavírus

    Fazekas Erzsébet, újságíró

    Az új típusú koronavírus képes terjedni a levegőben is, ezt bizonyítékok támasztják alá.

    Elsősegély

    Elsősegély

    T. A., újságíró

    Veszélyek a vízparton és a vízben. Elsősegély és segítségkérés!

    Nyirokcsomó biopszia

    A biopszia egy olyan orvosi eljárás, amelynek során vizsgálat céljából a testből sejteket vagy szöveteket távolítanak el a betegség meghatározása, diagnózis felállítása érdekében.

    A nyirokérgyulladás okai, tünetei és kezelése

    A nyirokérgyulladás (lymphangitis, limphangitis) a nyirokerek gyulladása, mely elsősorban fertőzéses eredetű, jellemzően baktérium okozta fertőzés következtében alakul ki. A nyirokerek a nyirokrendszer részét képezik, szervek melletti nyirokcsomókból vagy nyirokszövetből, illetve bizonyos szervekből közvetlen vezetik el a nyirokfolyadékot a vérerek felé. Egyrészt az esetleges kórokozók, daganatsejtek áramlanak bennük, de elsősorban a nyiroksejtek (pl. limfocita fehérvérsejtek) áramlását biztosítják, melyeknek kiemelkedő szerepük van az immunvédekezésben.

    A lézerkezelés segíthet a ráncok eltüntetésében?

    Mindazoknak, akiknek számít a megjelenés, a rossz hír, hogy a ráncosodás már a harmincas években elkezdődik, a jó viszont, hogy ma már bárki számára elérhetők a ránctalanító módszerek, kezelések. A lézer és a Botox előnyeiről és hátrányairól dr. Kalas Diána, bőrgyógyász, lézerspecialista beszélt. 

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.